Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » CONSULTARE ONLINE: Contribuie şi tu la redefinirea drepturilor copilului!

CONSULTARE ONLINE: Contribuie şi tu la redefinirea drepturilor copilului! 

parlamentul european

Care sunt cele mai eficace măsuri pentru a combate violența împotriva copiilor? Care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă sistemele naționale de protecție a copilului? Cum poate sprijini UE sistemele naționale de protecție a copilului? Pentru a răspunde la aceste întrebări, Comisia Europeană a lansat o consultare publică online cu scopul de a sprijini statele membre să elaboreze sisteme integrate și eficace de protecție a copilului, informează Europe Direct Târgovişte.

În urma contribuțiilor primite, vor fi elaborate orientări ale UE care vor oferi informații privind legislația și politicile UE relevante pentru aceste sisteme. Aceste contribuții vor permite UE să identifice cu claritate situațiile în care poate sprijini sistemele naționale de protecție a copilului și vor prezenta exemple de bune practici în privința îngrijirii copiilor în context transfrontalier, precum și în context național. Orice persoană sau organizație interesată de protecția copilului poate participa la consultarea online, deschisă până la data de 3 iulie.

Prin consultarea privind sistemele de protecție a copilului se vor colecta contribuții care vor permite UE să publice, până la sfârșitul anului 2014, orientări în acest domeniu adresate statelor membre, valorificând rezultatele obținute în cursul punerii în aplicare a Agendei UE pentru drepturile copilului. Orientările vor trece în revistă diferitele instrumente actuale ale UE care pot avea un impact asupra protejării drepturilor copilului și vor oferi țărilor UE sugestii privind modul în care pot utiliza sau pune mai bine în aplicare aceste instrumente în cadrul propriilor sisteme de protecție a copilului.

Adaugă un Comentariu

*