Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CONSULTARE publică pentru revizuirea normelor privind confidenţialitatea în mediul electronic

CONSULTARE publică pentru revizuirea normelor privind confidenţialitatea în mediul electronic 

FOTO ARHIVĂ

Comisia Europeană s-a angajat să revizuiască normele privind confidențialitatea în mediul electronic, pentru a consolida încrederea și securitatea în serviciile digitale, precum și pentru a asigura un nivel ridicat de protecție a persoanelor și condiții de concurență echitabile pentru toți actorii de pe piață. În acest sens, la începutul lunii august, a publicat rezultatele preliminare ale consultării publice – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Datele arată că 83% dintre persoanele și organizațiile societății civile care au contribuit la consultare sunt de acord că un set de norme specifice sectorului comunicațiilor electronice ar permite asigurarea confidențialității. Totodată, 76% dintre aceștia cred că domeniul de aplicare al normelor ar trebui extins pentru a acoperi și activitățile altor furnizori de servicii care includ și comunicații, cum ar fi cele de voce prin internet sau de mesagerie instant. Cu toate acestea,76% dintre respondenți consideră că Directiva a reușit doar parțial – sau deloc – să-și atingă obiectivele de a asigura protecția deplină a vieții private și a confidențialității comunicării. Ei apreciază că acest lucru se datorează domeniului de aplicare limitat, diferențelor dintre statele membre și nivelului scăzut de respectare și aplicare a legilor.

Respondenții din sectorul industrial și al autorităților publice au fost mai pozitivi în ce privește îndeplinirea obiectivelor Directivei. Însă, 42% din sectorul industrial este contra extinderii domeniului de aplicare. Cele mai multe contribuții au venit din partea cetățenilor (38,5%). Peste 25% dintre ele au provenit din Germania, urmată în clasament de Marea Britanie și Belgia.

Adaugă un Comentariu

*