Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONSULTARE: Se doreşte schimbarea legii liberului acces la informaţiile de interes public

CONSULTARE: Se doreşte schimbarea legii liberului acces la informaţiile de interes public 

Gabriel Petrea - ministrul Consultării Publice și Dialogului Social

Legea liberului acces la informaţiile de interes public, adoptată în anul 2001, a însemnat un mare pas înainte, chiar dacă sunt şi acum situaţii când cetăţeanului îi este îngrădit acest drept. Pentru eliminarea deficienţelor constatate în procesul de aplicare a Legii 544/2001, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) a iniţiat o consultare publică în vederea modificării actului normativ.

În acest sens, ministrul Gabriel Petrea a transmis solicitări către toate ministerele, prefecturile, consiliile județene, primăriilor de municipiu, orașe, precum și structurilor asociative ale administrației publice locale, sperând să afle care sunt disfuncţionalităţile din practică. După centralizarea răspunsurilor, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social va comunica dacă este sau nu oportună modificarea legii, precum şi propunerile primite.

„Nu există și nu a existat niciodată intenția de a modifica Legea nr. 544/2001 a accesului la informații de interes public în sensul îngrădirii accesului. Intenția MCPDS nu este de a restrânge drepturi, ci pur și simplu de a simplifica atât munca cetățenilor care solicită informații cu privire la activitatea și modul de cheltuire a banului public, cât și a funcționarilor publici care sunt puși să răspundă pe același subiect de mai multe ori”, a precizat Ministrul Gabriel Petrea.

Adaugă un Comentariu

*