Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONTRACT: Cât costă deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor A1, A2 şi A3?

CONTRACT: Cât costă deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor A1, A2 şi A3? 

Sursa foto: IJJ Călăraşi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marţi, 10 ianuarie 2017, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un anunţ de atribuire, prin negociere, a contractelor de deszăpezire pentru autostrăzile A1 (Bucureşti-Piteşti), A2 (Bucureşti-Constanţa) şi A3 (Bucureşti-Ploieşti), precum şi a drumurilor naţionale din administrarea SDN Bucureşti Sud, SDN Târgovişte şi SDN Ploieşti.

În total, se vor plăti pentru deszăpezirea acestor căi rutiere aproape 25 de milioane de lei noi, fără TVA, adică 250 de miliarde de lei vechi, după cum urmează:
– 4.472.099 lei, fără TVA, pentru A1, contract atribuit către Asocierea SC Fincodrum SA – SC Viabild Cons VT SRL – SC Tel Drum SA
– 2.806.473 lei, fără TVA, pentru A2, contract atribuit către aceeaşi asociere de firme
– 3.280.337 lei, fără TVA, pentru A3, contract atribuit către Rebelis Construcţii SRL
– 5.552.005 lei, fără TVA, pentru lotul SDN Bucureşti Sud, contract atribuit către Asocierea SC Anastamar Construct SRL – SC Itaro SRL
– 2.920.334 lei, fără TVA, pentru lotul SDN Târgovişte, contract atribuit către Eurocogen Filiala Aninoasa
– 5.485.822 lei, fără TVA, pentru lotul SDN Ploieşti, contract atribuit către Rebelis Construcţii SRL

INFO TRAFIC, MARŢI – 10 ianuarie 2017, ORA 22:00

Din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 Bucureşti – Constanţa;

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA: Toate drumurile naționale, în afară de DN39 Constanța – Mangalia

JUDEŢUL TULCEA: DN 22 Baia – limită Constanța; DN 22A Topolog – limită Constanța

JUDEŢUL ILFOV: DN 4 București – limita Călărași

JUDEŢUL BRĂILA: DN 21 Brăila – limita Ialomița; DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat;

JUDEŢUL IALOMIȚA: DN 3A limită jud. Ialomița – Fetești

JUDEŢUL CĂLĂRAȘI: DN3, DN3A, DN3B, DN4, DN21, DN31, DN41

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse. O măsură similară (restricție de tonaj de 12,5 tone) este în punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin, în județul Dolj. De asemenea, din același motiv, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche.

Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin). De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Midia și Mangalia au fost închise.

Având în vedere atentionarile de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Adaugă un Comentariu

*