Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONTRACT: Criza vaccinurilor a fost rezolvată! Produsele revin în curând pe piaţă!

CONTRACT: Criza vaccinurilor a fost rezolvată! Produsele revin în curând pe piaţă! 

Carmen Holban - deputat PSD de Dâmboviţa

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, acuză fosta conducere a Ministerului Sănătăţii, respectiv pe ex-ministrul Vlad Voiculescu, de întârzierea procesului de distribuţie a unor vaccinuri absolut necesare pentru sănătatea copiilor. De câteva luni, medicii de familie şi maternităţile spitalelor aşteaptă vaccinurile hexavalent şi tetravalent.

„Procedura de achiziţie a fost făcută anul trecut, dar nu a mai fost semnat contractul de către fosta conducere a Ministerului Sănătăţii. Ne confruntăm acum cu această lipsă din cauza incapacităţii de gestionare corectă a problemelor de către cei din Ministerul Sănătăţii, de către cei care s-au aflat la putere în 2016″, a spus Carmen Holban.

Parlamentara de Dâmboviţa anunţă că Florian Bodog, actualul ministru al Sănătăţii, a semnat deja contractele şi că, în curând, vaccinurile vor fi pe piaţă.

„Am luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi am aflat că vaccinul tetraxim există deja pe stoc în instituţie şi, în următoarele zile, va fi distribuit către medicii de familie”, a precizat Carmen Holban.

Ca membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Carmen Holba promite că va veghea ca astfel de probleme să nu mai perturbe sistemul medical din România.

„Nu vrem să mai existe disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu vaccinuri. Nu avem voie să ne jucăm cu sănătatea naţiei. Problemele din sănătate trebuiesc tratate cu maximă urgenţă şi seriozitate”, a declarat Carmen Holban.

Adaugă un Comentariu

*