Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONTRACT: Municipiul Târgovişte va avea un centru comercial tip mall cu o suprafaţă construită de 4 hectare!

CONTRACT: Municipiul Târgovişte va avea un centru comercial tip mall cu o suprafaţă construită de 4 hectare! 

contract mall 3

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat astăzi, 17 noiembrie 2017, contractul care vizează construirea unui complex comercial tip mall în zona Gării Târgovişte, mai precis pe terenul fostei unităţi militare, acolo unde urmeză să apară şi un stadion modern, un parc, locuinţe ANL şi sediul Registrului Auto Român.

La licitaţia organizată de administraţia judeţeană în vederea constituirii dreptului de superficie s-a prezentat o singură firmă, P.K. GRIZZY SRL, oferta acesteia, respectiv 477.866 lei anual, fiind declarată câştigătoare după parcurgerea etapelor impuse de lege. Suma este cu 26% mai mare faţă de preţul de pornire al licitaţiei. S-a ales varianta constituirii dreptului de superficie întrucât Consiliul Judeţean Dâmboviţa a refuzat să vândă terenul, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe din ţară unde grupul Prime Kapital construieşte centre comerciale.

„A fost o muncă începută cu câțiva ani în urmă, în caz că poate cineva își închipuie că putem aduce investitori doar dacă ne-am văzut odată, ne-am plăcut și semnăm contractul. Această activitate a fost începută în urmă cu mai bine de 3 ani de fostul președinte al consiliului județean, Adrian Țuțuianu, căruia îi mulțumesc pentru faptul că a avut o viziune de acest fel și a inițiat demersurile, continuate apoi de actuala echipă de la Consiliul Județean Dâmbovița (…)

contract mall 2

Este un moment important din mai multe puncte de vedere: proiectul are valoarea de aproximativ 227 milioane lei (adică 50 milioane Euro). Firma selectată este un partener serios, are 5 proiecte internaţionale de centre comerciale, două în Bulgaria, unul în Slovenia, unul în Polonia și a început și în România astfel de investiţii la Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani. Vom avea o suprafață construită pe aproape 4 hectare din cele 7 disponibile. Se estimează că vor fi create 838 locuri de muncă în faza de realizare a construcţiei şi aproximativ 127 locuri de muncă în faza de operare a centrului comercial. Durata execuţiei este, conform contractului, 1 an şi 9 luni.

Pentru județul Dâmbovița, pentru locuitorii municipiului Târgoviște, este cu adevărat un pas înainte și un lucru, cred eu, necesar. Proiectul va îmbogăți zona, ceea ce va contribui și la dezvoltarea locală”, a declarat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care şi-a exprimat convingerea că, având în vedere seriozitatea investitorului, dâmboviţenii vor sărbători Crăciunul 2018 la mall-ul din zona Gării Târgovişte.

Reprezentanţii P.K. GRIZZLY SRL, Martin Slabbert şi Mihai Vasilescu, au precizat că sunt onoraţi să facă parte dintr-un proiect de regenerare urbană într-un oraş cu o importantă semnificaţie din punct de vedere istoric.

„Echipa noastră este pregătită să demareze lucrările aferente autorizaţiei de construcţie şi, de asemenea, în momentul în care aceasta va fi obținută, să demareze lucrările de construcție. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care acest lucru se va întâmpla şi așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim momentul deschiderii centrului comercial, care sperăm că va marca o îmbunătățire semnificativă a calității vieții locuitorilor orașului și întregului județ”, a spus Mihai Vasilescu.

La eveniment, mai participat: Alin Manole – vicepreședintele CJ Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, prefectul Antonel Jîjîie, deputatele Claudia Gilia, Carmen Holban și Oana Vlăducă şi reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

nor

Adaugă un Comentariu

*