Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 22, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONTROALE: Nu-i de glumă! Sancţiuni pentru lipsa condicii de prezenţă a salariaţilor!

CONTROALE: Nu-i de glumă! Sancţiuni pentru lipsa condicii de prezenţă a salariaţilor! 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a efectuat, în cursul lunii ianuarie, 196 de controale, finalizate cu sancţionarea a 83 de angajatori, cu avertismente şi amenzi în valoare totală de 53.000 de lei (530 de milioane de lei vechi), şi, evident, cu dispunerea măsurilor de intrare în legalitate.

În domeniul relațiilor de muncă, s-au constatat următoarele neconformităţi: lipsa contractelor de muncă de la locul de desfățurare a activității, muncă la negru și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

„Munca nedeclarată a fost depistată la 18 angajatori din domeniile comerț și alimentație publică. Două persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal), iar alete două lucrau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă cu timp parţial”, precizează Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

Răspuns la CONTROALE: Nu-i de glumă! Sancţiuni pentru lipsa condicii de prezenţă a salariaţilor!

  1. Catalina

    Dacă se ia la purificat toațe restaurantele de pe centru vechi și plus alte locații aparțipătoare domnilor patroni de pe cetrun vechi,cu siguranță se găsesc multe nereguli din punctul acesta de vedere (persoane „angajate” doar cu o copie de buletin hamalite din stanga în dreapta pe 8-9 milioane și aceea dați la insistenta „angajatului” impinși poate de imprumuturi și dări la stat ca sa sufere asemenea înjoseli de la așa patroni.

     

Adaugă un Comentariu

*