Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 19, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CONTROL: Paginile de internet, mai sigure după implicarea Comisiei Europene

CONTROL: Paginile de internet, mai sigure după implicarea Comisiei Europene 

Foto: www.moldova.org

Comisia Europeană a coordonat acţiunile de control concertate ale paginilor de internetcare vând bilete de avion și cazare la hotel, inclusiv pagini ale operatorilor și ale intermediarilor, organizate de autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor.

„Unul din trei utilizatori de internet din Uniunea Europeană își rezervă călătoria și cazarea online. Acești utilizatori merită să aibă încredere că rezervarea online este sigură și fiabilă. Grație eforturilor comune ale statelor membre și ale Comisiei, 62% din cele 552 de pagini de internet de călătorii verificate sunt conforme în prezent cu legislația UE în domeniul protecției consumatorilor. Îmi voi continua eforturile până când drepturile consumatorilor vor fi pe deplin respectate și voi încerca să utilizez structurile existente în acest scop”, a declarat Neven Mimica, comisarul UE pentru protecția consumatorilor.

Controalele întrepriunse au relevat că 382 de pagini de internet din 552 de pagini verificate nu respectau legislația europeană în domeniul protecției consumatorilor şi doar 31% dintre paginile verificate erau conforme cu normele UE. Autoritățile naționale au contactat ulterior societățile din țara lor care gestionau pagini neconforme pentru a le solicita să-și alinieze practicile la legislația UE privind protecția consumatorilor sau, pentru societățile din alte state membre, au cerut asistența statului membru în cauză. Până în prezent, 173 de pagini de internet au fost remediate, numărul total al paginilor de internet conforme crescând astfel la 62% din totalul celor verificate.

Adaugă un Comentariu

*