Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 24, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » COOPERARE: Campanie anticorupţie derulată de poliţiştii din România, Bulgaria şi Letonia

COOPERARE: Campanie anticorupţie derulată de poliţiştii din România, Bulgaria şi Letonia 

campanie politie 4

Prima parte a campaniei de prevenire şi conştientizare asupra consecinţelor generate de fenomenul corupţiei s-a derulat luni – 29 iunie, în judeţul Dâmboviţa, sub egida „Uniţi Împotriva Corupţiei”, un proiect finanţat de Uniunea Europeană. La acest program de prevenire participă poliţişti din Letonia, Bulgaria şi România. Proiectul a fost implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu IPJ Dâmboviţa şi Inspectoratele de Poliţie Regională din Vidin şi Pleven, din Bulgaria, Poliţia de Stat din Letonia, Departamentul General Anticorupţie şi Transparency International România.

„Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi punerea în aplicare a instrumentelor privind prevenirea şi lupta împotriva corupţiei la nivel european şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Letonia.

De asemenea, se urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor profesionale a poliţiştilor letoni, bulgari şi români în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, schimbul de bune practici, îmbunătăţirea cooperării între agenţiile de aplicare a legii”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Dâmboviţa.

Pe străzile municipiului Târgovişte şi în parcuri, au fost împărţite de către poliţişti pliante şi brelocuri cu mesajul campaniei. Totodată, oamenii legii au dialogat cu cetăţenii despre programul demarat.

campanie politie 1

Adaugă un Comentariu

*