Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Firmele din DÂMBOVIŢA vor avea, gratuit, două standuri de prezentare la „China – ASEAN Expo”

Firmele din DÂMBOVIŢA vor avea, gratuit, două standuri de prezentare la „China – ASEAN Expo” 

Sursa foto: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat, în perioada 9-20 septembrie 2017, o vizită de lucru în provinciile Guangxi și Shaanxi, din Republica Populară Chineză. Preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Alin Manole au răspuns astfel invitaţiei oficialităţilor chineze de a participa la expoziţia internaţională „China – ASEAN Expo”, organizată la Nanning – capitala Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, provincie cu care județul Dâmbovița a semnat anul trecut o înțelegere de cooperare.

„China – ASEAN Expo” vizează optimizarea relaţiilor bilaterale în varii domenii de interes ale pieței serviciilor, investițiilor și dezvoltării relațiilor economice. Cu acest prilej, delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa a purtat guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang – Chen Wu şi vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular din Guangxi – Yang Daoxi. Au fost abordate subiecte din domeniile cultural, științific, educațional, turistic și economic. Oficialii chinezi au promis două standuri de prezentare gratuite pentru firmele din Dâmboviţa, la următoarea ediţie a expoziţiei internaţionale de la Nanning. La întâlnire au participat și alți reprezentanți ai conducerii și departamentului de relații externe al Congresului Popular din Guangxi.

Sursa foto: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Sursa foto: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

„Referitor la întărirea relațiilor bilaterale de cooperare, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au fost primiți și au purtat discuții și cu oficialitățile din Guilin, oraș din provincia Guangxi, dar și cu oficialitățile din Shaanxi – interesate de posibilitatea realizării, de către antreprenori chinezi, a unor investiții în zona montană a județului Dâmbovița.

Acestea vizează infrastructura rutieră și industria de servicii, zona de interes fiind Moroeni – Padina – Peștera. În acest sens, autoritățile din Shaanxi și-au exprimat dorința de a efectua o vizită de lucru în județul Dâmbovița, în viitorul apropiat. La nivel educațional, se urmărește încheierea unor parteneriate privind schimburile de experiență între Universitatea Valahia Târgoviște și universități din Guilin.

La discuțiile purtate cu membrii delegației române, orașul Guilin a fost reprezentat de domnii Ban Songtao, secretar adjunct al Comitetului Municipal din Guilin, și Lan Yan, viceprimar al Guvernului Popular din Guilin, iar din partea provinciei Shaanxi au participat domnii Li Mingyuan, primarul Guvernului Popular Municipal din Weinan, și Yao Hongjuan, director general al Biroului de Afaceri Externe din cadrul Guvernului Popular din Shaanxi, alături de alți reprezentanți din cadrul departamentelor de specialitate în domeniile economic, investițional, comunicare”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*