Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COOPERARE: Jandarmi şi poliţişti din 21 de state şi organizaţii se antrenează în România

COOPERARE: Jandarmi şi poliţişti din 21 de state şi organizaţii se antrenează în România 

pregatire jandarmi 6

Astăzi, a demarat la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din judeţul Dâmboviţa, exerciţiul internaţional de stat major cu forţe în teren – RoGendIntEx 2015, care reuneşte reprezentanţi din 21 de state şi organizaţii. Este practic primul exerciţiu internaţional organizat de Jandarmeria Română, care implică folosirea de forţe în teren şi se desfăşoară pe teritoriul a patru judeţe: Dâmboviţa, Covasna, Braşov şi Harghita. Activităţile nu se vor desfăşura în zone publice, nu vor presupune restricţii de circulaţie şi se vor încheia pe 11 septembrie.

RoGendIntEx 2015 are ca scop antrenarea forțelor de jandarmerie și poliție provenind din state diferite, pentru a le crește capabilitatea în domeniul gestionării unor situații de criză, în perspectiva desfășurării de misiuni internaționale. De asemenea, prin intermediul acestor exerciții de antrenament, care se desfășoară în baza unor scenarii adaptate după fapte reale, se pune accent deosebit pe asigurarea coeziunii participanților de naționalități diferite, precum și pentru stabilirea unor proceduri comune de lucru, cu respectarea mandatorie a prevederilor legislației internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului.

Scenariul pus în aplicare în acest an și concluziile care se vor desprinde în urma desfășurării exercițiului reprezintă un test al capabilității Jandarmeriei Române de a organiza un stagiu de antrenament de tip EUPST (European Union Police Services Training) și al nivelului ridicat de expertiză al jandarmilor români, în ceea ce privește lucrul într-un mediu internațional și gestionarea situațiilor de criză.

pregatire jandarmi 1 pregatire jandarmi 2 pregatire jandarmi 3 pregatire jandarmi 4 pregatire jandarmi 5 pregatire jandarmi 7 pregatire jandarmi 8 pregatire jandarmi 9

Adaugă un Comentariu

*