Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COOPERARE: Parlamentari români şi din Republica Moldova, vizită de lucru la Centrul de Pregătire Ochiuri

COOPERARE: Parlamentari români şi din Republica Moldova, vizită de lucru la Centrul de Pregătire Ochiuri 

delegatie vizita ochiuri

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din judeţul Dâmboviţa, a găzduit, săptămâna aceasta, o întâlnire de cooperare între membrii Comisiei pentru Apărare, Ordine şi Siguranţă Publică a Camerei Deputaţilor şi omologii lor din Republica Moldova. Comandantul unităţii, lt. col. Teodor Constantin Cernat, le-a prezentat invitaţilor structura de învăţământ a Centrului, care se axează pe o gamă largă de stagii de pregătire a personalului militar din Jandarmeria Română, dar şi din cadrul instituţiilor similare aparţinând altor state cu care au fost semnate acorduri de colaborare şi cooperare.

teodor cernat ochiuri

Vizita s-a încheiat cu exerciţii demonstrative constând în trageri cu armamentul specific, parcurgerea pistelor de curaj și a turnului de intervenție, exerciții de asigurare și restabilire a ordinii publice, cu câinii și caii din dotare, precum și eliberarea unor ostatici, realizate de către instructorii CPPCJ Ochiuri, elevii Şcolii Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, cadre din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cu sprijinul unui echipaj medical din partea Centrului Medical Județean Dâmbovița al MAI.

exercitiu demonstrativ ochiuri 2România a fost reprezentată de col. Sebastian CUCOŞ – împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române; col. Ionuţ SINDILE – împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române; Dorel-Gheorghe CĂPRAR – preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine şi Siguranţă Naţională; Dumitru LUPESCU – secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, Florina Ramona MUREŞANU – subprefect al judeţului Dâmboviţa şi Sorin Vasile IONIŢĂ – primarul comunei Gura Ocniţei, iar din Republica Moldova au fost prezenţi la Ochiuri Roman BOŢAN – preşedinte şi membru al Fracţiunii parlamentare a PL; Eugen CARPOV – vicepreşedinte al Comisiei, membru al Fracţiunii parlamentare a Grupului parlamentar PEM; Valeriu TUREA – ministru-consilier şi Vadim ZUBAC – consultant.

Sursa foto: CPPCJ Ochiuri

exercitiu demonstrativ ochiuri 1

Adaugă un Comentariu

*