Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Corul de îngropăciune…

Corul de îngropăciune… 

protest COS Targoviste 2

Că mişcarea sindicală din România este o trompetă de care nu mai ţine cont nimeni se poate constata urmărind fie şi numai ceea ce s-a întâmplat la Târgovişte, începând cu SARO, UPET, Romlux, Mecanică Rotes şi, cel mai grăitor şi recent exemplu, Combinatul de Oţeluri Speciale.

După ce ruşii l-au supt de vlagă, distrugând totul şi mutând în ţara lor utilajele cele mai performante, unitatea în care lucrau odată peste 10.000 de angajaţi a fost vândută unei firme care se ocupă, culmea, cu valorificarea fierului vechi.

Evident, nimeni nu şi-a închipuit că respectiva societate are în plan revigorarea COS. Nici măcar sindicaliştii, şi ei sfârtecaţi de interese, nu mai cred că există pe undeva vreun colac de salvare, deşi ies, din când în când, să protesteze în faţă unităţii muribunde.

Cer aceştia să se oprească demolările. Ciripit de păsărele! Ce este hotărât se va întâmpla. Ei, sindicaliştii, sunt doar corul de îngropăciune. Nu negăm, au dreptate. Dar, în România, mori cu dreptatea în mână! Mai ales când în spatele acestui frumos ideal se ascunde vreun interes…

În ultimii ani, am constatat cu toţii că, odată cu marile structuri economice, dispare şi mişcarea sindicală. Acum, închiderea totală a COS Târgovişte reprezintă doar o chestiune de timp, iar protestele sindicatelor – bocet deasupra unui mormânt proaspăt!

Adaugă un Comentariu

*