Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CRED, un proiect strategic pentru viitorul educaţiei româneşti!

CRED, un proiect strategic pentru viitorul educaţiei româneşti! 

proiect educatie 1

Deputatele PSD de Dâmboviţa Carmen Holban şi Oana Vlăducă au participat astăzi, 14 noiembrie 2017, la conferinţa de lansare a proiectului strategic „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi – CRED”, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

„Este important ca următoarele generaţii să primească un nivel de instruire şi formare adaptat necesităţilor actuale, fapt pentru care investiţia în cadrele didactice este esenţială progresului în educaţie”, pun ctează Carmen Holban.

proiect educatie 2Proiectul lansat astăzi la Palatul Parlamentului beneficiază de un parteneriat activ la nivel local, format din trei inspectorate şcolare – Bihor, Iaşi, Bucureşti şi opt Case ale Corpului Didactic – Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman şi Timiş.

„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED” reprezintă o intervenție sistemică destinată prevenirii fenomenului de părăsire timpurie a școlii, prin măsuri care să susțină aplicarea inovativă și sustenabilă a noului curriculum național și creșterea accesului la experiențe de învățare de calitate ale elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Proiectul se va derula în perioada 2017-2021 şi dispune de un buget de până la 42 milioane de euro.

Adaugă un Comentariu

*