Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CRITICĂ: Secţiile de votare din judeţul Dâmboviţa sunt conduse de oameni nepregătiţi!

CRITICĂ: Secţiile de votare din judeţul Dâmboviţa sunt conduse de oameni nepregătiţi! 

Adrian Ţuţuianu - preşedinte PSD Dâmboviţa

Tot mai multe voci de la vârful PSD spun că este posibilă o fraudare a alegerilor din 11 decembrie. Liderii social-democraţi consideră că există multe hibe în organizarea scrutinului electoral, în desemnarea celor care răspund de derularea procesului de vot în secţii, aleşi fără nici un fel de criteriu de competenţă. Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, a venit astăzi cu numeroase exemple de inconsecvenţă şi oarece dezinteres manifestat de Autoritatea Electorală Permanentă – Filiala Sud Muntenia. Spune Ţuţuianu că, după prima tragere la sorţi, 134 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de secţii de vot au fost înlocuiţi pentru că aveau legături de rudenie cu unul dintre candidaţi, erau membri ai unui partid politic sau au refuzat să meargă la secţiile unde au fost repartizaţi.

„Pe data de 2 decembrie, a avut loc o nouă tragere la sorţi, s-au completat din nou 78 de posturi de preşedinte şi vicepreşedinte şi constatăm că, din nou, 13 dintre ei au probleme şi nu pot sau nu vor să ocupe aceste poziţii. Este deosebit de grav. Pe data de 29 noiembrie, birourile electorale ale secţiilor de votare trebuiau constituite. Ori, în absenţa preşedintelui şi vicepreşedintelui, constituirea nu poate avea loc. Prin urmare, nici procesul electoral nu este, la momentul acesta, condus de structurile legale cu atribuţii în acest sens”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Liderul social-democraţilor dâmboviţeni este de părere că la Autoritatea Electorală Permanentă s-a lucrat după ureche, superficial, nu s-a făcut o evaluare corectă a bazei de selecţie pentru preşedinţi şi vicepreşedinţi.

„Am constatat cu surprindere că majoritatea judecătorilor, care ar fi fost îndreptăţiţi să ocupe o asemenea poziţie, au fost fie ocoliţi de sistemul de selecţie, fie au fost trimişi la tot felul de secţii prin judeţul Dâmboviţa, motiv pentru care cei mai mulţi dintre judecători nu fac parte astăzi din structurile birourilor electorale. Situaţia este aceeaşi şi pentru procurori. Credem noi că magistraţii erau primii îndreptăţiţi să ocupe aceste poziţii şi ar fi putut să asigure procesul electoral în condiţii de legalitate”, a adăugat Ţuţuianu.

Şi, uite aşa, s-a ajuns, spun PSD-iştii, ca secţiile de votare să fie conduse de oameni nepregătiţi. „E cea mai proastă organizare pe care am avut-o vreodată la vreun tip de alegeri”, a concluzionat preşedintele PSD Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*