Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Criză de comunicare în PSD

Criză de comunicare în PSD 

ion obagilaColosul PSD m-a dezamăgit în aceste două săptămâni de coşmar politic care a dus la înveninarea societăţii româneşti. După ce că au greşit enorm, printre faptele bune pornite strecurând şi ordonanţa 13, deşi bănuiau că sunt pândiţi la colţ de Iohannis şi compania, social-democraţii nu au fost capabili să gestioneze această situaţie de criză. Au fost deficitari până la zero la comunicare, la argumentarea deciziei, la înfierarea sistemului care le-a dat la picioare.

Câteva zile au stat în expectativă, cu capul în nisip, ascunşi, dându-le de înţeles multora că aroganţa PSD, o caracteristică până la urmă a acestui partid, nu a dispărut. Şi, când au ieşit la declaraţii, au făcut-o slab, neinteligent, nearticulat, uşor virulent, cu accente de nepăsare faţă de masele adunate în pieţe. Până şi consecvenţa le-a dispărut treaptă cu treaptă, dând înapoi sub presiunea străzii. Nici măcar Liviu Dragnea nu a fost suficient de înarmat vocal, oratoric. Slab, plăpând, nesigur, discurs politic zero.

Am observat că, în zilele de protest furibund, postacii partidului, care nu mai pridideau în campania electorală, aproape sufocându-te pe reţelele de socializare cu mesajele de încredere şi susţinere, au dat bir cu fugiţii. Au lăsat totul în seama unor gospodine înverşunate sau, dacă mai apăreau, dădeau înainte cu sentimentalismele cu iz de odă comunistă, cu mesaje fără vlagă.

Unde au dispărut dintr-o dată diviziile de presă, căţelandrii de partid, cei care se gudurau de zor pe lângă şefii PSD? Lipitorii de afişe care au primit funcţii, posturi călduţe? Au lăsat-o mai moale. Au stat pitiţi la umbra laşităţii, aşteptând să vadă ce-o ieşi.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*