Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CRIZĂ: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Dâmboviţa funcţionează cu 95 de angajaţi în minus

CRIZĂ: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Dâmboviţa funcţionează cu 95 de angajaţi în minus 

spitalul judetean dambovita

Dâmboviţenii care au ajuns cu probleme medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte ne-au semnalat că sunt obligaţi să aştepte ore în şir până ce primesc îngrijire de specialitate. Au fost situaţii când pacienţii au stat cu perfuziile pe hol, fiindcă toate paturile erau ocupate.

O bătrânică ne-a spus, cu lacrimi în ochi, că a fost adusă la spital cu ambulanţa, cu tensiune 20, la ora 09:00 şi a aşteptat pe o bancă până spre ora 15:00, când a fost luată cu un cărucior şi dusă la Secţia Cardiologie. Brancardier a fost… unul dintre agenţii de pază!

Un alt cetăţean venise cu un vecin care abia mai respira. Omul se tânguia lângă bolnav că, de ore în şir, solicită să-l vadă un medic, dar nimeni nu îl băgase în seamă.

Pacienţii ni s-au plâns şi de faptul că Unitatea de Primiri Urgenţe ar fi prost compartimentată, deşi abia s-au finalizat lucrările de modernizare. Oamenii ne-au spus că nu li se pare normal, spre exemplu, să fie băgaţi în aceeaşi încăpere cu beţivii şi cerşetorii adunaţi de pe străzi.

Până şi cadrele medicale se plângeau că nu mai pot face faţă situaţiei şi le-am dat dreptate. În sala de triaj toate scaunele erau ocupate, la fel paturile din camerele unde se administrează tratament, iar pe hol aşteptau alţi pacienţi…

Potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte îşi desfăşoară activitatea cu 11 medici, 50 de asistenţi, 7 registratori, 12 brancardieri, 7 infirmiere şi niciun îngrijitor de curăţenie.

Conform normării, ar mai fi necesar: 18 medici, 30 de asistenţi, 1 registrator, 18 brancardieri, 23 de infirmiere şi 5 îngrijitori de curăţenie.

Cu alte cuvinte, nu ne mai miră de ce sunt chinuiţi bolnavii şi uitaţi pe holuri cu orele!

Răspuns la CRIZĂ: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Dâmboviţa funcţionează cu 95 de angajaţi în minus

  1. dinut

    TOTI POLITICIENII DE DUPA 1989 TREBUIE CONDAMNATI LA MOARTE PRIN IMPUSCARE CA PE CEAUSESCU PENTRU GENOCID SI SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE ,,,, DAR PARCA MERGEM SPRE APOCALIPSA FIINDCA SE VORBESTE IN TOATA TARA SI IN AFARA DAR EI SE INMULTESC SI NE TOACA MARUNT !!! NU STIU CE SA MAI ZIC !!! SANT BULVERSAT , EFECTIV

     

Adaugă un Comentariu

*