Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » CSŞ-CSM Târgovişte a câştigat în premieră titlul la baschet feminin U16

CSŞ-CSM Târgovişte a câştigat în premieră titlul la baschet feminin U16 

css-csm tgv U16

Sezonul 2015-2016 a fost unul perfect pentru echipa de baschet feminin CSŞ-CSM Târgovişte. Gruparea dâmboviţeană a devenit noua campioană a România după ce a fost de neoprit la turneul final al Campionatului Naţional Under 16. Titlul cucerit sub Tâmpa a fost primul din istoria clubului dâmboviţean la această categorie.

Jucătoarele antrenate de Cătălin Tănase au intrat în posesia medaliilor de aur la capătul unei finale extenuante, câştigate în faţa gazdelor de la CSU Braşov, cu 60-53. Bucuria preţiosului trofeu câştigat a fost una fără margini şi pentru conducerea tehnică a clubului.

„Ne doream foarte mult câştigarea unui astfel de trofeu. Aveam speranţe pentru că ştiam că avem o echipă bună, dar şi un grup unit. Mai mult de atât am avut-o în echipă pe Alexandra Ghiţă, o jucătoare de excepţie, care a trecut peste o accidentare gravă la genunchi. Meritul este al tuturor. Toate jucătoarele au luptat exemplar, iar la final au reuşit să se impună. S-a muncit mult în ultimii doi ani cu această echipă, iar performanţa atinsă nu a fost una întâmplătoare. Cu toţii suntem foarte fericiţi”, ne-a declarat Cătălin Tănase.

La acest turneu, Alexandra Ghiţă a fost desemnată MVP-ul turneului, cea mai bună recuperatoare, cea mai bună apărătoare, cea mai eficientă jucătoare şi o jucătoare care s-a aflat în cel mai bun „5” al turneului. Până la meciul din finală, CSŞ-CSM Târgovişte a trecut în semifinale de ACS Napoca Baschel Cluj (51-50), iar în meciurile din faza grupelor a înregistrat următoarele rezultate 72-28 cu CSŞ Sibiu, 62-38 cu LPS Arad şi 61-64 cu LAPI Dej.

Într-un sezon încununat cu un titlu de campioană, Cătălin Tănase a avut la dispoziţie un lot de jucătoare alcătuit din Alexandra Ghiţă, Carla Popescu, Cristina Anastasescu, Teodora Capanu, Samira Stan, Teodora Dumitru, Diana Şerban, Daria Iancu, Raluca Diaconescu, Sonia Miloiu, Laura Brebene, Emilia Duţă, Ariana Pădurariu. Locul al treilea la acest turneu a fost ocupat de Napoca Bschet Cluj, după o victorie obţinută împotriva lui LAPI Dej (68-47), în finala mică a întrecerii.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*