Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 24, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Cu capul în nisip până trece potopul!

Cu capul în nisip până trece potopul! 

ion obagilaPNL-iştii gafează în continuare! Au căzut pe tânjeală. Nu realizează că înfrângerea, faptul că treci în opoziţie trebuie să implice o mare capacitate de mobilizare, de reacţie, de indicator rapid al lucrurilor rele pe care le poate face puterea. Este un atu formidabil în politica adevărată! Am spus încă dinainte de consumarea campaniei electorale că liberalii au comunicat prost şi s-au organizat slab. De asemenea, relaţiile cu media fie au fost subiective, pe criterii de amiciţie sau proasă sfătuire, fie nu au existat deloc.

Nu au ştiut să-şi promoveze acţiunile, proiectele, oamenii. Au mers cu imagini şablon, cu fotografii ce aduceau mai mult cu afişele de avanpremieră pentru vreun film cu eroi supranaturali. A lipsit mesajul punctual. L-au purtat pe umeri pe Dacian Cioloş, precum călugării ursuzi pe Fecioara Maria. S-au închinat la nişte moaşte. Au vrut să demonstreze că au stil şi s-au împotmolit în noroiul patriei.

Au fost anii când presa era invitată la o sumedenie de evenimente de partid. Nu era şedinţă pe care să o facă, să nu te trezeşti cu invitaţie de participare. Ştiau să comunice, să-şi vândă marfa politică, oricât ar fi fost de puţină şi de slabă calitate, să aibă mereu imaginea proaspătă în memoria colectivă. Au uitat. Au tratat media cu un soi de sictir, ca un rău necesar, de care nu ai cum să scapi şi trebuie să mai punctezi ceva, să le mai oferi un minim calup de informaţii. Slaba comunicare, la care s-a adăugat lipsa unor liderii de forţă, a dus la această înfrângere istorică.

Bag de seamă că nu sunt semne să se trezească. Astăzi, de pildă, liberalii dâmboviţeni, în loc să se prezinte la şedinţa de Consiliu Judeţean, să pledeze împotriva inechităţilor apărute în repartizarea bugetului, să argumenteze solid, să pună poporul pe gânduri, au preferat să lipsească in corpore. Au transmis aseară, târziu, un comunicat de presă, floşcăit, scris în grabă, neconcludent, fără conţinut, despre intenţia lor de a absenta în masă. Nu aşa se face, domnilor liberali, băgând capul în nisip precum struţul african şi aşteptând să trecă potopul!Dacă nu sunteţi în stare să faceţi politică, depuneţi-vă demisiile! E mai demn aşa. Mai rămâne o speranţă pentru democraţie.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*