Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 13, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Cu libertatea pe libertate călcând!

Cu libertatea pe libertate călcând! 

ion obagilaMica unire ne găseşte dezbinaţi! Mitinguri şi proteste spontane, dar anunţate cu multe zile înainte pe reţelele de socializare, au reaprins flacăra, ciudată uneori, a libertăţii de exprimare. Am văzut că la marşul de la Bucureşti a participat până şi preşedintele tuturor românilor, Klaus Iohannis, care, sincer, m-a dezamăgit. A dat dovadă că nu este un şef al statului aşa cum am vrea să fie. A cotit dur spre subiectivismul politic, a incitat la ură. L-a depăşit până şi pe Băsescu, părintele dezbinării.

Cum poţi tu, preşedinte al României, în public, în vâltoarea unui protest neautorizat, unde, se ştie, psihologia mulţimii lucrează după reguli oarbe, să spui că ţara este condusă de o mână de oameni cu probleme penale. Cum poţi numi astfel guvernul ţării tale? Inadmisibil! La o lună după alegerile parlamentare, după ce ţara a decis, că ne place sau nu, cine să conducă, cine să croioască legi pentru următorii patru ani, ieşi tu, Iohannis, şi loveşti, nepoliticos, neprincipial, în creştetul capului democraţia.

Tot ce s-a întâmplat la Bucureşti miroase de la o poştă a intenţie de lovitură de stat. Se vrea îndepărtarea unei puteri aleasă legitim, corect, prin forţa străzii. S-a mers pe ideea că, dacă a ţinut şi altă dată, merge şi acum. Apropo, mă aşteptam ca după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, după deconspirarea unui sistem diabolic, să văd tinerii frumoşi şi liberi în stradă, să demaşte monstruoasa maşinărie securistă, să ceară tragerea la răspundere a celor vinovaţi, să scandeze liberate, democraţie… Când colo, am asistat la un marş unde se cerea arestări, cătuşe, DNA. Ce vremuri cumplite trăim!

Nu îi iau în braţe nici pe PSD-işti. S-au grăbit cu amnistia şi graţierea, promovate, culmea, prin ordonanţă de urgenţă! Nu au avut inspiraţie sau au fost prost sfătuiţi. Acum, când balaurul securist se sufocă şi face tot ceea ce i-a mai rămas ca să scape, era indicat să se gândească la fiecare pas pe care îl fac. Altele să fii fost priorităţile actualei puteri! Să nu creeze suspiciuni rezonabile. Graţierea şi amnistia sunt, până la urmă, elemente ale democraţiei în orice stat, dar trebuiau descoperite mai târziu.

Ion Obăgilă

PS. Pe când un miting având ca cerere arderea pe rug a celor condamnaţi sau a adversarilor politici?

2 Răspunsuri la Cu libertatea pe libertate călcând!

 1. Sorin

  Domnule .va stimam, candva, pentru articolele dvs obiective…
  Ce a mai ramas din ele ? Linguseala si aplecat cocoasa !

  Iubiti gasca PSD-ista de la Dambovita ! Poate va da un os de ros ,un contract asa cum au ” milogii” de la Jurnalul de DAmbovita!

   
  • moshu49

   aferim! :(

    

Adaugă un Comentariu

*