Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CU OCHII PE ANGAJATORI! Inspectorii ITM au aplicat amenzi ce depăşesc 300.000 de lei

CU OCHII PE ANGAJATORI! Inspectorii ITM au aplicat amenzi ce depăşesc 300.000 de lei 

marius lixandru 1

În cursul lunii martie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 132 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi 145 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă din 132 de angajatori controlaţi 39 au fost sancţionaţi cu 16 avertismente şi 31 de amenzi în valoare de 132.000 de lei.

Controalele privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată au dat rezultate, în urma acestora 10 angajatori fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 90.000 de lei pentru primirea la muncă a 21 de persoane fără întocmirea documentelor de angajare.

Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru neevidenţierea orelor suplimentare şi pentru neîndeplinirea masurilor dispuse în controalele anterioare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 145 de controale. S-au constatat 260 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere iar 20 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 108.000 lei.

Multe sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere a securităţii şi sănătăţii în muncă eliberată de Registrul Comerţului şi pentru lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.

Ca urmare a conflictelor de muncă apărute între angajaţi şi angajatori, la sediul I.T.M. Dâmboviţa au fost înregistrate 42 de sesizări prin care se reclamau nerespectarea legislaţiei muncii privitoare la neplata drepturilor salariale, munca la negru, nerespectarea programului de lucru, neeliberarea adeverinţelor pentru activitatea prestată, toate sesizările primind răspunsul în termenul legal.

Sursa: ITM Dâmboviţa

Răspuns la CU OCHII PE ANGAJATORI! Inspectorii ITM au aplicat amenzi ce depăşesc 300.000 de lei

  1. moshu49

    dar cît au încasat din amenzile aplicate, în trim. I a.c. de exemplu?

     

Adaugă un Comentariu

*