Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Cu optimismul temperat la maximum…

Cu optimismul temperat la maximum… 

ion obagilaCe ne aduce începutul de an 2018? Nimic interesant. Avem de-a face cu o aparentă acalmie. Digestia nu s-a încheiat. Nu ne-am turat motoarele. Nu am intrat în ritmul numit rutină, pe care îl tot folosim de ani şi ani. Politicienii sunt, deocamdată, risipiţi. Pe unde au şi ei oaze de linişte. Mai aproape sau mai departe de tumultul lumii. Scump sau foarte scump. De ieftin nu se pune aici problema… Se sună între ei. Doar pentru la mulţi ani. Ce să-i faci, pe vremurile astea cu ascultare non-stop, telefonul a devenit doar un obiect tehnic pentru comunicat mesaje banale care nu pot fi rupte din context şi considerate pericol la siguranţa naţională!

Aşteptăm schimbări de discurs, de comportament, de viziune, de strategie, de… Deocamdată , fluxul de ştiri nu aduce cine ştie ce curiozităţi. Am încheiat anul cu Mazăre fugit în Madagascar şi l-am început cu Elena Udrea care îi numeşte pe foştii tovarăşi din PDL, simplu, lichele. În rest,lansăm în eter speranţe. Să devenim cu adevărat un stat de drept, fără abuzuri şi indivizi de tip „Portocală” pe post de topitori de destine, cu politicieni mai fermi, devotaţi ţării şi nu partidului din care fac parte, cu legi clare, neconfuze şi interpretabile. Cu un dram de prosperitate, cu mai puţine mandate de ascultare emise.

Să încercăm, dacă se vrea, să eradicăm corupţia adevărată şi făcăturile la comandă. Să lase nasul mai la limita normalităţii unii de prin varii sisteme, că tot oameni sunt şi ei. Mai multă relaţionare cu presa din partea celor unşi pe diferite funcţii şi plătiţi din banul public. E în folosul democraţiei, al libertăţii, al respectului faţă de cetăţean… Consider că încă ne bălăcim. Încă pendulăm între două lumi paralele, asta ca să nu zic sisteme. Acul busolei noastre încă mai caută nordul…

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*