Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CUCUTENI, SATUL UITAT ÎN VÂRF DE DEAL! Oamenii de aici își duc existența cu gândul la trecut. VEZI VIDEO!

CUCUTENI, SATUL UITAT ÎN VÂRF DE DEAL! Oamenii de aici își duc existența cu gândul la trecut. VEZI VIDEO! 

cucuteni

Am avut parte de o toamnă blajină, tocmai bună de pornit la drum, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am plecat spre Cucuteni, un sătuc așezat pe culmea unui deal aproape de Fieni, sătuc care se răsfiră apoi pe valea unui pârâiaș. Așezarea pare uitată la margine de lume.

Nu este pentru prima dată când ajungem la Cucuteni, satul sărutat zilnic de nori și îmbrățișat de adieri răcoroase. Nu s-a schimbat nimic. Totul este ca acum un an, doi, trei… Drumul, parcă are o altă înfățișare. A apărut asfaltul, dar, cum se obișnuiește la noi, pe câte un kilometru-doi și, eventual, turnat musai în campaniile electorale. Satul părea pustiu. Din când în când, pe drum mai răzbătea câte o umbră de om, care dispărea repede în grădini sau pe vreo cărăruie pe care desișul o înghițea repede.

VEZI VIDEO

Nu ne-a fost greu să aflăm că cea mai mare problemă a cucutenilor este lipsa apei potabile, pe care o aduce fiecare cum poate și de unde poate. Fie de la cișmeaua de la șoseaua națională, fie de la fântânile săpate prin grădini, departe de gospodării.

Tinerii au cam fugit din Cucuteni. Aproape că nu e casă din care să nu fii plecat în străinătate cineva cu putere de muncă. În sat, au rămas mai mult bătrânii.

Locuitorii Cucuteniului nu au cuvinte de laudă în legătură cu politica din țară. Simt pe propria piele cum viața devine din ce în ce mai grea. Li s-a cam luat oamenilor de vorbe, de promisiuni neonorate. Mulți au ajuns să regrete vremurile lui Ceaușescu.

Oamenii trăiesc cu gândul la trecut, fiindcă viața în Cucuteni merge înainte târâș-grăpiș. Ei, cine știe, până la urmă vor avea și apă la robinet. Noroc că țeava e din plastic și nu ruginește. Ciudat mod de a-ți hrăni speranțele într-o țară care se vrea integrată total în Europa!

Adaugă un Comentariu

*