Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » CUPA ROMÂNIEI: Valoarea și-a spus cuvântul! Chindia Târgoviște – FC Brașov 1-3 (0-2)

CUPA ROMÂNIEI: Valoarea și-a spus cuvântul! Chindia Târgoviște – FC Brașov 1-3 (0-2) 

Foto: www.chindiatargoviste.ro

Meciul a început abrut, fără tatonare și cunoscutul joc de studiu. Popa (1) și Ciocâlteu (2) sunt în situații bune, dar nu au putut finaliza. Târgoviștenii urcă în atac și în minutul 9 Pătru îl lansează pe Cherchez, însă cursa acestuia este întreruptă de portarul Mutu, care iese foarte inspirit. Jocul se mută la poarta cealaltă și în minutul 12 Țâră, din cornerul executat de Cătălin Munteanu, trimite balonul cu capul puțin pe lângă poartă.

„Stegarii” stau în avamposturi și Cătălin Munteanu (19) șutează în transversală. Apoi, Buga (25) nu speculează greșala lui Ispas. Meciul este animat, se joacă repede și spectatorii sunt mulțumiți. Popa (33) este singur, singurel cu Mutu, dar mai face mișcări în plus și atacul nu mai este periculos. Brașovenii urcă în ofensivă, Buga îi subtilizează balonul lui Ispas, centrează, luftează tot Ispas și Liviu Ganea punctează pentru 0-1. Târgoviștenii puteau egala în min.37, dar șutul lui Voinea este respins de Santos.

În min.43, după un corner executat de C.Munteanu, fundașul Santos reia impecabil cu capul și după ce atinge bara, balonul își găsește culcuș în poarta lui Cristică, 0-2.

După pauză, vizitatorii au posibilitatea să mărească diferența, dar Ciocâlteu, din poziție bună, șutează pe lângă poartă. Cu orgoliul șifonat, băieții lui Nicu Croitoru se avântă spre poarta lui Mutu și Anton (54) șutează în plasa lateral. În min.62, Popa îl deschide pe Dobre și aceasta cu un lob elegant, îl dobândește pe portarul Mutu, 1-2. Echipa din vechea Cetate de Scaun stă în atac, domină, dar plasa porții lui Mutu rămâne neatinsă. Ratează Anton (68) și Popa (71).

Brașovenii își arată clasa și după o nouă greșală a lui Ispas, Horia Popa punctează pentru 1-3. Vinovat la mai toate golurile primate, Ispas este înlocuit (77) și apostrofat de spectatori.

Roș-albaștrii au o răbufnire de orgoliu când centrarea lui Cernea nu este finalizată de Popa. Până la urmă a câștigat echipa evident mai bună, care a știut să fructifice greșelile din apărarea adversă. Diferența au făcut-o fotbaliști ca Santos, L.Ganea, Buga, Cătălin Munteanu Cristea…

Au marcat: Dobre (min61)/L.Ganea (30), Santos 42), H.Popa (72)
Meciul s-a disputate pe stadionul Eugen Popescu. Spectatori 3.000
Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti)-Dragoş Iliescu (Craiova), Daniel Mitruţi (Craiova), Viorel Flueran (Craiova)
Observatori FRF: Constantin Ştefan (Bucureşti),Vasile Mihu (Constanţa)

Chindia: Cristică – Pătru (cpt), Ispas (77-Cernea), Vătavu, C. Dinu, Penescu (64-Grigore), Voinea, Anton, Dobre, Cherchez, D. Popa (89-Roman). Rezerve neutilizate: Chiş –B. Dinu, Parghel, Săndulescu.
Antrenor: Nicu Croitoru

FC Braşov: Mutu – Vagner, Diogo Santos (80-Moraru), Frâncu, Barna, Buga, C. Munteanu (cpt), Cristea, Ciocâlteu (63-Grigoraș), L. Ganea (52-H.Popa), Ţâră. Rezerve: Marinescu – Străuţ, Remeş, Petriş.
Antrenor: Adrian Szabo.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*