Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Cursă electorală sub egida DNA

Cursă electorală sub egida DNA 

ion obagila 1Campania electorală care tocmai se pregăteşte să se pogoare peste România aducând cu ea iluzii, speranţe, poveşti şi povestiri despre o viaţă mai bună, democraţie, corectitudine, prosperitate, a fost decorată iute de DNA cu zurgălăi zgomotoşi care se aud până în cel mai îndepărtat cătun. Şi nu dau bine auzului!

Nici nu se putea altfel. Cel mai mare dosar de corupţie din istoria postdecembristă să iasă la suprafaţă, brusc, precum vârful unui aisberg ameninţător, acum, la sfârşitul mandatului preşedintelui Băsescu.

„Titanicul”, numit Clasa Politică Românească, a început să se scufunde sub ochii uşor uimiţi ai cetăţenilor care nu au cum să înţeleagă vreodată cum este să trăieşti din mită de milioane de euro. Cum poţi mulge euro şi dolari din tot soiul de conturi, invocând fapte de bine pentru ţară. Modernizare, aliniere la standardele europene.

Sincer, după toate aceste dezvăluiri, cred că ar trebui să le fie greu politicienilor noştri să mai scoată două-trei vorbe cu iz de sinceritate şi valoare de promisiune în faţa electoratului.

În această campanie prezidenţială toată strategia electorală a fost dată peste cap de DNA. Cu cine să se mai plimbe candidaţii prin ţară, pe cine să mai înscrie la cuvântul de susţinere. Cu cine să te mai pupi pe scenă. Cine nu este pe lista procurorilor DNA?

Poate vor fi băgaţi în seamă membri simpli sau vreun român supravieţuitor al democraţiei originale. Dă mai bine să-l strângi în braţe pe nea Gheorge, de la Dâlga, decât pe Funeriu, Nica, Andronescu, Vreme etc.

Fiecare partid s-a trezit acum cu o bubă sau mai multe. Toate supurează! Poate că prezidenţiabilii îşi vor cala discursurile pe abuzuri, lucrături, scenarii.

Oricum, pare că lozinca social-democrată, aceea cu „dreptate până la capăt”, se apropie de împlinire. Momentul este unul excepţional. Aşteptăm să vedem cine iese cu bine din această campanie electorală, care va fi, cu siguranţă, amorţită şi năucă.

Răspuns la Cursă electorală sub egida DNA

  1. adriana neagu

    Așa este „DREPTAE PÂNĂ LA CAPĂT” este lozinca a social democraților, dar aceștia se referă la dreptatea lor, nu dreptatea ta.

     

Adaugă un Comentariu

*