Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 100 de copii se distrează în tabăra de creaţie organizată de Centrul Judeţean de Cultură

DÂMBOVIŢA: 100 de copii se distrează în tabăra de creaţie organizată de Centrul Judeţean de Cultură 

tabara creatie 6

Luni dimineaţă. Ceasurile abia bătuseră ora nouă. Copiii, însoţiţi de părinţi sau bunici, luaseră deja cu asalt curtea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, unde se desfăşoară săptămâna aceasta Tabăra de creaţie „O vară de poveste”, organizată cu sprijinul financiar al administraţiei judeţene.

Prezent la deschiderea oficială, Ioan Marinescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a promis că, de la an la an, activităţile vor fi diversificate, astfel încât copiii să înveţe să aprecieze tradiţiile româneşti şi, ce-i mai important, să le ducă mai departe.

„Aş vrea să renască în poporul român dorinţa de a purta şi de a perpetua tradiţia românească. Prin asta ne ducem mai departe, nu prin noutăţi. Sunt bune de luat în seamă, însă tradiţia ne face cunoscuţi în lume şi chiar avem cu ce să ne lăudăm. Această tabără se va desfăşura în fiecare an, cel puţin cât timp vom conduce noi destinele acestui judeţ. Vrem chiar să o dezvoltăm, să diversificăm activităţile, să aducem, spre exemplu, şi noutăţi de genul caricaturii şi îl vom invita pe Marian Avramescu. Vrem să devenim capitală culturală în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Ioan Marinescu.

tabara creatie 1

Pentru a putea achiziţiona cât mai multe materiale de lucru, s-a instituit şi o taxă de participare de 30 de lei, iar copiii vor putea să-şi ia acasă creaţiile. Noutatea ediţiei de anul acesta constă în faptul că organizatorii au micşorat vârsta minimă a participanţilor, de la 7 la 3 ani.

„Ne-am gândit să-i aducem aici şi pe cei mici, să vadă lucruri frumoase. Pentru ei avem Atelierul Piticlic. Am recurs la acest gest la sugestia mai multor părinţi, cu care a vorbit reprezentanta Centrului Judeţean de Cultură care s-a ocupat de această tabără. Oficial, înscrierile s-au terminat, însă îi vom primi şi pe copiii întârziaţi. Nu vrem să-i privăm de bucuria acestor zile. Anul viitor ne vom pregăti mai intens pentru a avea copii mai mulţi”, a precizat Ionuţ Lăscaie – directorul Centrului Judeţean de Creaţie Dâmboviţa.

Vineri, în ultima zi a taberei de creaţie, participanţii vor pleca în excursie la Muzeul Ţăranului Român, la Bucureşti.

tabara creatie 2 tabara creatie 3 tabara creatie 4 tabara creatie 5

Adaugă un Comentariu

*