Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 13 ore fără apă şi alte 72 de ore cu apă nepotabilă la robinete, în comuna Aninoasa

DÂMBOVIŢA: 13 ore fără apă şi alte 72 de ore cu apă nepotabilă la robinete, în comuna Aninoasa 

intrerupere apa

Alimentarea cu apa in comuna Aninoasa va fi oprită miercuri, 9 iulie 2014, in intevalul orar 8:00-21:00, pentru racordarea noului tronson de conducta construit pe pasarela de la Aninoasa, inlocuindu-se astfel conducta veche ce trece pe sub calea ferata suspectata ca a provocat contaminarea apei. Compania de Apă a anunţat Primăria Aninoasa cu privire la această operaţiune. De asemenea, a fost înştiinţată populaţia.

Practic, oamenilor le este interzis consumul apei in scop potabil timp de 72 de ore, pana la iesirea probelor biologice ce confirma calitatea apei. In aceasta perioada apa va putea fi folosita strict pentru grupurile sanitare.

„Dupa racordarea conductei se vor efectua lucrari de spalare a retelei si vor fi prelevate probe pentru controlul calitatii apei. La umplerea retelelor de alimentare cu apa din comuna Aninoasa, se va face o corectie a concentratiei de clor liber rezidual prin injectia de hipoclorit cu o pompa dozatoare in incinta statiei de repompare, ce va fi monitorizata de un laborant. Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Înainte de reluarea distribuției vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate al acesteia, în conformitate cu reglementările in vigoare.

Adaugă un Comentariu

*