Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 16 gospodării din comuna Răscăieţi au fost inundate

DÂMBOVIŢA: 16 gospodării din comuna Răscăieţi au fost inundate 

ploaie

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, 16 gospodării inundate, ca urmare a creşterii debitului pâraielor Holboaca şi Jirnov. Primarul Iulian Buibăr ne-a declarat că apa a pătruns în trei locuinţe şi a afectat mai multe anexe. În comună, 10 fântâni au fost compromise, iar oamenii nu mai au de unde să se aprovizioneze cu apă. De asemenea, unui gospodar i s-au înecat doi porci.

„Am acţionat rapid. Deja pregătisem un loc unde să-i cazăm pe oameni. Acum situaţia este sub control. Am anunţat Prefectura şi ISU despre ceea ce se înpâmplă la noi”, ne-a declarat primarul comunei Răscăieţi.

În această dimineaţă, voluntarii de Cruce Roşie au încărcat în maşini 300 de sticle a 2 litri cu apă minerală şi au pornit către Răscăieţi, ca urmare a apelului lansat de edilii comunei.

Dupa retragerea definitiva a apelor, detasamentul Gaesti al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Basarab I” Dambovita, va interveni pentru decolmatarea puturilor iar cu sprijinul Directiei de Sanatate Publica Dambovita se va interveni pentru dezinfectia acestora. La acest moment nivelul apei este in scadere.

Adaugă un Comentariu

*