Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: 18 primari PDL s-au înscris în PSD! Social-democraţii au pierdut şi ei 2 consilieri judeţeni

DÂMBOVIŢA: 18 primari PDL s-au înscris în PSD! Social-democraţii au pierdut şi ei 2 consilieri judeţeni 

adrian tutuianu

18 primari PDL din judeţul Dâmboviţa s-au înscris oficial în PSD. Vorbim despre edilii din: Brezoaele, Bărbuleţu, Brăneşti, Cornăţelu, Conţeşti, Ciocăneşti, Costeşti Vale, Dobra, Dărmăneşti, Iedera, Ludeşti, Măneşti, Malu cu Flori, Răscăieţi, Runcu, Poiana, Ocniţa şi Odobeşti. Potrivit preşedintelui PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, în scurt timp, vor semna adeziuni alţi 7 edili democrat-liberali. De asemenea, mai mulţi viceprimari şi consilieri locali vor şi ei să se alăture echipei PSD şi nu vorbim neapărat despre localităţile unde PDL şi-a pierdut deja primarii!

„Am avut o nouă discuţie cu dânşii, le-am spus încă o dată că nu condiţionez, nu forţez, nu vreau să vină nimeni în PSD pentru că ar putea fi o oportunitate de moment. Pot veni cei care consideră că putem să facem o echipă împreună. Oamenii au înţeles foarte bine că în PSD au avut un sprijin chiar dacă nu au făcut parte din acest partid. În al doilea rând, au înţeles că este nevoie de stabilitate politică şi de o schimbare majoră în modul de guvernare a ţării, iar lucrul acesta poate fi realizat cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Un al treilea motiv pentru care au venit, cred eu, este faptul că am tratat corect pe toată lumea. La mine a intrat cine a dorit, a venit cu probleme de rezolvat oricare dintre primari şi voi continua în direcţia aceasta”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Cât priveşte loialitatea noilor veniţi, preşedintele PSD nu este ferm convins că aceasta există, însă îşi doreşte să aibă cu edilii o relaţie bazată pe respect reciproc, prietenie şi colegialitate, mai ales că cei mai mulţi dintre ei au revenit… acasă, după ce au migrat în 2006 la PDL.

De precizat că social-democraţii au pierdut şi ei doi consilieri judeţeni, Mihăiţă Moldoveanu şi Marius Lupoiu. Aceştia nu s-au înscris momentan în alt partid politic, declarând că vor să activeze ca independenţi. Prin urmare, situaţia în Consiliul Judeţean ar putea să se înrăutăţească, fiind mult mai greu de format o majoritate. Preşedintele Adrian Ţuţuianu crede însă că nu vor fi probleme, atâta timp cât este dispus să discute cu toate taberele: PDL, PNL, PPDD şi independenţi.

Adaugă un Comentariu

*