Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 19 zile de razii pentru liniştea sărbătorilor de Paşti

DÂMBOVIŢA: 19 zile de razii pentru liniştea sărbătorilor de Paşti 

politia rutiera k

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa desfăşoară, în perioada 1-19 aprilie, acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

„În cursul zilei de 2 aprilie, 225 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Au fost verificaţi 111 agenţi economici şi 679 de mijloace de transport. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 23 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 812 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 156.185 de lei.

„Din numărul total al amenzilor, 94 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 55 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 617 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la peste 20.000 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte.

Adaugă un Comentariu

*