Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 2.000 de studenţi ai Universităţii Valahia se mută în casă nouă, în prezenţa premierului Victor Ponta

DÂMBOVIŢA: 2.000 de studenţi ai Universităţii Valahia se mută în casă nouă, în prezenţa premierului Victor Ponta 

campus UVT 1

Marți, 24 februarie 2015, Universitatea “Valahia” inaugurează edificiul care va găzdui trei facultăți ale instituției de învățământ superior târgoviștene: Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor și Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Educației și Cercetării Științifice Sorin Cîmpeanu. Vor mai participa, pe lângă membrii comunității academice și studenți, parlamentari dâmbovițeni, autorități locale, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri.

Spațiile de învățământ au fost realizate la cele mai înalte standarde de calitate și sunt adaptate procesului educațional, cuprinzând 5 amfiteatre, 40 de săli de curs, seminar și alte activități didactice, 50 de laboratoare și o bibliotecă. Aici își vor desfășura activitatea aproximativ 2.000 de studenți și 150 de cadre didactice și personal auxiliar. Clădirea are o suprafață de peste 9600 mp, este situată în Campusul universitar, Aleea Sinaia, nr. 13 și este prima investiție inaugurată după Revoluție într-un campus universitar nou.

Lucrările de construcție au fost demarate în anul 1998 și au fost finanțate din fonduri guvernamentale și din bugetul propriu.

Adaugă un Comentariu

*