Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 26, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 2.600 de dosare nesoluţionate la Casa de Pensii. Nu mai ştiu cum să fac faţă!

DÂMBOVIŢA: 2.600 de dosare nesoluţionate la Casa de Pensii. Nu mai ştiu cum să fac faţă! 

intalnire pensionari

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice s-au întâlnit astăzi cu subprefectul Ciprian Pasailă, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa – Claudia Gilia, şefii Casei de Pensii Dâmboviţa – Dorel Pantilin şi Mihaela Niculae şi cu directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dâmboviţa – Mihai Toni Ciprian.

Temele puse în discuţie au fost axate pe politicile de protecţie socială ale actulalului guvern şi drepturile pensionarilor. Totodată, vârstnicii dâmboviţeni au vrut să afle cum decurge activitatea de lucru la Casa de Pensii. Subprefectul Ciprian Pasailă a insistat pentru îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii. La rândul lor, reprezentanţii pensionarilor au reamintit că ei au atras atenţia, de foarte mult timp, asupra condiţiilor improprii de lucru cu publicul de la Casa de Pensii Dâmboviţa şi asupra timpilor mari de aşteptare până la intrarea în plată a unui dosar.

Evident, conducerea Casei de Pensii Dâmboviţa, prin vocea directoarei adjuncte Mihaela Niculae, a motivat cu volumul mare de lucru, numărul mic de funcţionari care se ocupă de primirea şi operarea documentelor şi spaţiile improprii în care se desfăşoară activitatea. În acest moment, sunt încă nesoluţionate 2.600 de dosare la Casa de Pensii Dâmboviţa.

gheorghe popa - ciprian pasaila

„Faţă de anii precedenţi, solicitările de dosare noi aproape că s-au dublat, urmare modificării legislaţiei, iar personalul este acelaşi. Nu mai ştiu cum să fac faţă! Nu mai ştiu cum să repartizez dosarele! Rezolvăm cu prioritate dosarele noi, pentru că acel om nu are niciun venit, nu are asigurare medicală… În ceea ce priveşte recalculările, avem aproximativ 60 de dosare mai vechi de luna octombrie 2016. Celelalte sunt depuse începând cu luna noiembrie”, a explicat Mihaela Niculae – director adjunct Casa de Pensii Dâmboviţa.

S-a vorbit şi despre noul sediu al Direcţiei de Muncă şi Casei de Pensii care era propus a fi construit, demersurile fiind întârziate din cauza birocraţiei. Subprefectul judeţului Ciprian Pasailă şi vicepreşedintele CJD Claudia Gilia s-au oferit să se implice pentru a sprijini deblocarea acestui proiect, a cărui finalitate ar duce la o mai bună relaţie cu publicul, dar şi la condiţii propice de muncă pentru angajaţii instituţiilor care vor beneficia de noul sediu.

claudia gilia - pensionari

„Avem un spaţiu foarte mic la ghişee şi din acest motiv este aglomeraţie, dar nu avem altă posibilitate de organizare. În luna ianuarie, spre exemplu, am soluţionat, în medie, 80 de solicitări de ajutoare de deces în fiecare zi”, a spus Mihaela Niculae.

Florian Ţînţu, reprezentantul pensionarilor CFR, a venit cu propunerea de a se cumpăra fostul sediu al Distrigaz Târgovişte, aflat în aceiaşi zonă, şi poate că aşa se vor economisi şi bani, şi timp! Ţînţu crede că altfel vor mai trece cel puţin 10 ani până când se va ridica un nou sediu pentru Casa de Pensii.

Una peste alta, pensionarii dâmboviţeni sunt mulţumiţi de paşii pe care îi face Guvernul Grideanu în ceea ce priveşte politicile sociale şi drepturile pensionarilor, dar mai au câteva propuneri pe care le-ar dori luate în seamă şi materializate: eliminarea CAS pentru toate categoriile de pensionari, creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, reducerea contravalorii biletelor de tratament balnear la 40% din valoarea pensiei, mărirea numărului de bilete de tratament balnear pentru anul 2017, acordarea celei de-a 13-a pensie, decontarea biletelor de călătorie CFR nefolosite prin bonuri valorice.

Pensionarii dâmboviţeni au mai solicitat Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice să intervină pe lângă Guvernul României pentru garantarea fondurilor depuse de Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor în bănci.

Adaugă un Comentariu

*