Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 20 de instituţii desfăşoară acţiuni să ne convingă să alegem viaţa

DÂMBOVIŢA: 20 de instituţii desfăşoară acţiuni să ne convingă să alegem viaţa 

protocol politie

20 de instituţii publice din judeţul Dâmboviţa au devenit de astăzi parteneri în cadrul Campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere „Alege viaţa”. Iniţiativa semnării protocolului de colaborare a aparţinut Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, prin Serviciul Poliţiei Rutiere.

„Am rugămintea să depuneţi, fiecare în parte, tot efortul de care este nevoie pentru a nu rămâne la stadiul de semnături pe un act, pe o hârtie. Luaţi în calcul că trebuie să lucrăm la factorul uman pentru a reuşi”, le-a transmis partenerilor comisarul şef Danil Zepişi – comandantul IPJ Dâmboviţa.

Se doreşte identificarea şi punerea în practică a celor mai eficiente măsuri şi metode de prevenire a victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie. O primă măsură în acest sens o constituie realizarea de investiţii menite să crească siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe drumurile publice din judeţ, având ca efect reducerea constantă a numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere cu victime.

Conform obiectivului asumat de Guvern, până în anul 2020 trebuie să fie redus cu 50% numărul persoanelor care mor din cauza unor evenimente rutiere. În Dâmboviţa, se pleacă de la 42 de persoane decedate în 2013 şi trebuie să se ajungă la 21.

ion niculae

Comisarul şef Ion Niculae – şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa – a punctat atribuţiile ce revin fiecărei instituţii implicate în această campanie de prevenire, astfel încât efectul să fie cel aşteptat. De asemenea, i-a provocat pe parteneri să vină cu sugestii pentru îmbunătăţirea metodelor de acţiune. Şi au venit!

Preoţii vor desfăşura activităţi de prevenire a accidentelor rutiere

Arhiepiscopia Târgoviştei a solicitat ca poliţiştii de la Rutieră să vină în biserici şi mănăstiri pentru a populariza în rândul enoriaşilor, la finalul slujbelor religioase, cele mai eficiente activităţi de prevenire. De asemenea, Biserica s-a oferit să iniţieze un program de ajutorare a victimelor accidentelor de circulaţie, dar şi să-şi pregătească voluntarii pentru a putea acţiona eficient în acest domeniu.

Crucea Roşie Dâmboviţa va identifica sponsori pentru a putea multiplica materialele de prevenire editate de IPJ Dâmboviţa, între care şi manualul de educaţie rutieră.

RAR vrea mai multe echipe mixte de control în trafic

Şeful Reprezentanţei RAR Dâmboviţa, Ana Constantin, a cerut suplimentarea controalelor în trafic, prin lucrul în două schimburi. Totul pentru a diminua pericolul cauzat de maşinile neconforme din punct de vedere tehnic, dar care circulă pe drumurile publice. Anul trecut, din cele peste 2.000 de autovehicule verificate în judeţul Dâmboviţa, 65% prezentau deficienţe.

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa va contribui la eficienţa campaniei de prevenire a victimizării prin accidente rutiere, printre altele, prin introducerea unui curs opţional în acest domeniu. Totodată, se doreşte efectuarea, în colaborare cu poliţiştii, a unor activităţi săptămânale de educaţie rutieră aplicativă, începând cu clasele primare şi terminând cu cele de liceu.

CJD şi Primăria Târgovişte sistematizează intersecţiile-problemă

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin vocea vicepreşedintelui Ioan Marinescu – preşedintele ATOP, s-a angajat că va rezolva solicitările venite din partea poliţiştilor în ceea ce priveşte sistematizarea aşa-numitelor „puncte negre” din trafic. Deja s-au reconstruit două intersecţii periculoase, cea de la Moara Nouă şi cea de la Nisipuri, iar în zonele respective nu au mai avut loc accidente re circulaţie. Urmează şi alte intersecţii: Gulia – comuna Tărtăşeşti şi Iveco – comuna Ulmi.

Şi Primăria Târgovişte a promis că va răspunde pozitiv solicitărilor venite din partea poliţiştilor şi va reamenaja unele intersecţii foarte aglomerate din municipiu şi, evident, foarte periculoase. Primele lucrări se vor realiza la intersecţiile IC Brătianu cu Stancu Ion şi Câmpulung cu Tudor Vladimirescu, unde, cel mai probabil, se vor construi sensuri giratorii.

Viceprimarul Ciprian Prisăcaru a cerut, totodată, să se găsească o soluţie pentru a schimba orarul cursurilor de şoferie, pentru a se evita orele de vârf, dar şi anumite trasee din Târgovişte.

Colonelul Mirel Pietreanu – comandantul ISU „Basarab I” Dâmboviţa le-a vorbit partenerilor despre poligonul special care se va amenaja la Pucioasa, cu sprijinul celor de la Dacia Renault, şi unde se vor putea exersa şi intervenţiile în caz de accidente rutiere. Totul pentru o pregătire cât mai bună a tuturor celor implicaţi în salvarea de vieţi omeneşti!

Adaugă un Comentariu

*