Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: 25 de infracţiuni de lovire şi alte violenţe în zilele de Paşte!

DÂMBOVIŢA: 25 de infracţiuni de lovire şi alte violenţe în zilele de Paşte! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarulunirea.ro)

În perioada 15 – 17 aprilie 2017, poliţiştii din judeţul Dâmboviţa au fost sesizaţi cu privire la săvârşirea a 25 de infracţiuni de lovire şi alte violenţe. Potrivit Codului penal, aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În cazul în care se produc leziuni traumatice care necesită până la 90 de zile de îngrijiri medicale, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă – informează IPJ Dâmboviţa.

Pentru a preveni şi combate acest gen de infracţiuni, poliţia dâmboviţeană le recomandă tuturor cetăţenilor să adopte un comportament responsabil şi să respecte normele de convieţuire civică.

În situația în care aveți păreri diferite nu încercați să vă impuneți folosind agresivitatea verbală sau fizică. Nu uitați! O palmă poate ucide!

Totodată, se recomandă evitarea consumului de alcool sau de substanţe interzise întrucât acestea au efecte negative atât asupra consumatorului precum şi a persoanelor din jur.

De cele mai multe ori, alcoolul consumat chiar şi în cantităţi mici conduce la violenţă şi agresivitate.

Sub influenţa alcoolului, o simplă remarcă sau un gest poate fi interpretat greşit, determinând manifestări violente.

Adaugă un Comentariu

*