Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: 27 de fronturi de lucru simultane pentru modernizarea Târgoviştei! PIDU-urile sunt în grafic

DÂMBOVIŢA: 27 de fronturi de lucru simultane pentru modernizarea Târgoviştei! PIDU-urile sunt în grafic 

pidu b 5

Cel mai mare proiect de dezvoltare a municipiului Târgovişte din ultimii 50 de ani înaintează în ritm susţinut. În zona Planului Integrat de Dezvoltare Urbană A (Micro VI), sunt deschise 18 fronturi de lucru, iar în perimetrul PIDU B (CFR, Aleea Trandafirilor, Micro XI şi Micro XII) se lucrează simultan în 9 locaţii. Disconfortul creat în momentul de faţă locuitorilor oraşului, promite primarul Gabriel Boriga, va fi uitat de îndată ce şantierele vor fi închise, mai ales că schimbările vor fi fundamentale.

“Asta trebuie să înţelegem toţi şi mai ales trebuie să înţelegem că nu putem să schimbăm o treime din oraş într-o noapte, nici măcar într-o vară. Valoarea proiectului, în total PIDU A şi PIDU B, plus montarea de camere video, se ridică la 30 de milioane de euro, bani finanţaţi de Uniunea Europeană şi o contribuţie a Primăriei Târgovişte de doar 2%”, a precizat primarul Gabriel Boriga.

Vineri, 9 mai, au demarat lucrările de asfaltare finală în Cartierul CFR – strada Aviator Negel, unde au fost amenajate 80 de locuri noi de parcare şi s-au creat de asemenea două sensuri de circulaţie.

“Fac pe această cale un apel către cetăţenii care locuiesc în Micro XI şi Micro XII să fie convinşi de faptul că, în perioada imediat următoare, vom asfalta şi acolo străzile care încă sunt în lucru. Nu putem să asfaltăm o zonă şi să facem lucrări de calitate până când acea zonă nu este adusă la un stadiu tehnic perfect. Nu pe putem permite să asfaltăm până nu avem canalizarea făcută, până nu avem racordarea la apă, până nu avem montate gaigărele, căminele, pompele etc. Nu putem să asfaltăm o stradă până când ea nu este balastată corect, până când nu este tasată corect. De aceea durează puţin mai mult. Vă asigur că lucrările vor fi numai şi numai de calitate. Prefer să ne luăm o măsură de siguranţă în plus şi să facem o lucrare de calitate, decât să ne grăbim şi apoi să ne trezim că se lasă asfaltul. La Primăria Târgovişte, atâta vreme cât eu o să fiu primar, alături de echipa pe care o am, lucrăm pe toate fronturile şi nu vreau să fac rabat de la calitate. Prefer să aştept o săptămână în plus şi să fac o asfaltare care să dureze cinci ani de zile, decât să mă grăbesc şi apoi evident tot cetăţenii să fie nemulţumiţi”, a precizat Gabriel Boriga.

pidu b 4

Viceprimarul Ciprian Prisăcaru a completat apelul edilului Târgoviştei, solicitându-le locuitorilor oraşului să respecte cerinţele privind parcarea, astfel încât să se poată continua lucrările şi, evident, să se respecte munca depusă până acum.

“Târgoviştea avea nevoie de această resistematizare a căilor de acces, de resistematizarea parcărilor şi, mergând prin municipiu în toate aceste luni de când au început lucrările, am văzut că unii dintre concetăţenii noştri deja s-au adaptat lucrurilor noi care au apărut. Cei care nu au reuşit acest lucru, probabil că se vor adapta în viitor”, a punctat Ciprian Prisăcaru.

City managerul Gabriel Cioacă a ţinut să-i liniştească pe târgoviştenii care au reclamat că lucrările stagnează. Şi cum putea să facă mai bine acest lucru, dacă nu vorbindu-le despre complexitatea proiectului.

“Sunt convins că în perioada următoare lucrările vor fi accelaerate, astfel încât să fie finalizate în termenul de 18 luni prevăzut în contract. Probabil astăzi toată lumea înţelege că până nu se face mizerie nu are cum să fie curat. Ăsta este procesul tehnologic, dacă vreţi. Nu se poate ajunge la asfaltare până nu se decopertează, nu se balastează, tasează etc. Sper ca locuitorii municipiului Târgovişte să aibă la sfârşit imaginea completă şi corectă a ceea ce a însemnat un astfel de proces de reabilitare, care în niciun caz nu este unul uşor”, a declarat Gabriel Cioacă.

pidu b 6 pidu b 3 pidu b 2 pidu b 1

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: 27 de fronturi de lucru simultane pentru modernizarea Târgoviştei! PIDU-urile sunt în grafic

  1. hotie la drumu mare in vazul lumii si la lumina zilei!

    bancuri, fronturi de lucru deschise si lucru facut la plesneala, unde s-a asfaltat balteste apa dupa ploaie, canalizarea e de frumusete si de furat banii, fronturi deschise doar pt incasarea deconturilor. lucruri facute de mantuiala si lasate vraiste, spatii verzi si trotuare furate, cum s-au obisnuit borfasii politici, fundatiile de asfalt scoase mai rezistau 20 de ani si mai bine. ce fac astia acum, in 5 ani vor fi varza toate si totul doar asfalt, nici-un spatiu verde, targul se va coace pe timp de vara, niste idioti.. alti bani, alta hotie. burti umflate, astia sunt! nu mai pacalesc ei pe nimeni, toata lumea ii injura.

     
  2. Ionut

    de mult timp asteptam si noi aceasta evolutie a cartierelor.Multumim domnule primar!

     

Adaugă un Comentariu

*