Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: 349 de agenţi economici primesc bani de la stat să-şi plătească angajaţii

DÂMBOVIŢA: 349 de agenţi economici primesc bani de la stat să-şi plătească angajaţii 

Constanţa Anghel (dreapta) - director AJOFM şi Valentina Soare (stânga) - consilier EURES

AJOFM Dâmboviţa a reuşit să angajeze anul trecut 7.564 de persoane din cele 27.654 care au fost asistate prin măsuri active de ocupare. Din păcate, doar 22 de persoane s-au angajat pe piaţa europeană a muncii, ca urmare a activităţii de mediere EURES. Potrivit conducerii instituţiei, cele mai multe job-uri au fost disponibile în Germania, iar angajatorii au impus cunoaşterea limbii drept condiţie esenţială pentru ocuparea locurilor de muncă, astfel că solicitanţii au rămas pe afară.

Una dintre măsurile active de ocupare care a dat roade anul trecut îi priveşte pe absolvenţi şi şomerii cu vârste peste 45 de ani. Pentru aceştia, angajatorii obţin, pentru un an de zile, sprijin financiar din partea statului, dacă menţin raporturile de muncă timp de 18 luni. În 2014, în judeţul Dâmboviţa au fost încheiate 349 de convenţii cu agenţii economici care au încadrat în muncă 413 şomeri din categoria persoanelor cu vârsta peste 45 de ani şi 95 de absolvenţi de învăţământ din anul curent.

Pentru a veni în spijinul dâmboviţenilor aflaţi în căutarea unui job, AJOFM a organizat 5 burse ale locurilor de muncă şi 67 de cursuri de formare profesională. Din cei 991 de absolvenţi, 498 şi-au găsit deja de lucru.

La sfârşitul anului, rata şomajului înregistra o scădere cu 0,19 procente faţă de luna ianuarie 2014, fiind calculată la 7,70%. AJOFM Dâmboviţa înregistrează în baza de date 16.228 de şomeri, din care 6.815 sunt femei. Din numărul total de şomeri aflaţi în evidenţă doar 3.474 sunt indemnizaţi, ceilalţi 12.754 nemaibenefiind de ajutor din partea statului.

Adaugă un Comentariu

*