Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 40 de naţionalităţi în Turnul Babel de la Târgovişte!

DÂMBOVIŢA: 40 de naţionalităţi în Turnul Babel de la Târgovişte! 

babel fest deschidere

În această seară, s-au aprins luminile rampei Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Babel – 2014! Evenimentul a fost reluat după o pauză de patru ani, reuneşte la Târgovişte 40 de naţionalităţi şi va transforma municipiul în unul din cele mai cosmopolite şi vibrante oraşe din România. Asta, chiar dacă Babel Fest a pornit cu stângul din cauza vremii nefavorabile,care i-a obligat pe organizatori să reprogrameze mai multe spectacole, între care şi „Hamlet”, ce ar fi trebuit să se joace în decorul istoric al Curţii Domneşti.

„Important este că am transferat Babel la Târgovişte, pentru că la Babilon este război. Ceea ce-mi doresc este să fie un turn al păcii şi să ajungem în ceruri, nu atunci când îşi doresc alţii, ci atunci când ne dorim noi. Sunt numai prieteni aici şi le mulţumesc că au venit, unii de foarte departe. Sunt peste 40 de naţionalităţi reprezentate în Babel.

Cred că este începutul unui nou început, pentru că ceea ce-şi doreşte tânărul primar al Târgoviştei, aflat alături de mine, este transformarea acestui Babilon într-un loc de cultură, un loc deschis, un loc unde putem să mai sperăm în ceva bun”, a declarat MC Ranin – directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra din Târgovişte.

babel fest deschidere 2

La rândul său, primarul Gabriel Boriga a vorbit despre noua eră Babel, care, iată, începe în 2014.

„Atât cât o să avem putere, şi sănătate, si verticalitate, o să facem din Babel Fest un festival din ce în ce mai apreciat, mult mai numeros, cu idei îndrăzneţe, pentru că domnul director Ranin niciodată nu vine cu lucruri simple, niciodată nu vine cu lucruri uşoare şi niciodată nu vine cu lucruri banale. Babel este un proiect care vrea să fie altfel, în sensul multiculturalismului şi în sensul unor minţi deschise”, a spus primarul municipiului Târgovişte.

VEZI AICI PROGRAMUL BABEL FEST

babel fest deschidere 5 babel fest deschidere 4 babel fest deschidere 3 babel fest deschidere 1

Răspuns la DÂMBOVIŢA: 40 de naţionalităţi în Turnul Babel de la Târgovişte!

  1. Enescu

    este minunat sa avem un eveniment cum este Babel! felicitari!

     

Adaugă un Comentariu

*