Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 50 de elevi şi profesori din trei ţări, în schimb de experienţă la Şcoala Valea Lungă-Cricov

DÂMBOVIŢA: 50 de elevi şi profesori din trei ţări, în schimb de experienţă la Şcoala Valea Lungă-Cricov 

proiect valea lunga 2

În această după-amiază, s-a consumat la Căminul Cultural Valea Lungă, din judeţul Dâmboviţa, o reuniune internaţională pe teme educaţionale, în cadrul unui proiect Erasmus prin care copii din patru ţări – Turcia, Polonia, Italia şi România – învaţă cum să devină cetăţeni europeni activi. Din partea instituţiilor şcolare partenere au participat 50 de elevi şi profesori.

Schimbul de experienţă nu a vizat doar metodele de educaţie, ci şi descoperirea tradiţiilor din fiecare ţară. Prin urmare, dâmboviţenii le-au pregătit oaspeţilor şi un spectacol folcloric şi o dramatizare după „Hanul Ancuţei”. Actori au fost elevii din Valea Lungă, iar regizori – profesorii. În plus, pe durata derulării proiectului, profesorii de la Valea Lungă au purtat cu mare drag ia, cea mai frumoasă carte de vizită a țării noastre.

CITEŞTE ŞI: „Elevii din Valea Lungă învaţă să devină activi în comunitate”

„Elevii din localitatea rurală Valea Lungă au avut șansa să socializeze cu tineri de vârsta lor din Turcia, Polonia și Italia. Împreună au descoperit ce înseamnă o echipă, au colaborat la diverse proiecte educaționale și au aflat mai multe despre cultura și civilizația din țările partenere în proiect. La rândul lor, și oaspeții de peste hotare au văzut pe viu o imagine a României de care s-au declarat încântați, cel puțin din perspectiva obiectivelor turistice vizitate. Elevii și profesorii de peste hotare au vizitat Castelul Bran, Muzeul Iulia Hașdeu din Câmpina și Curtea Domnească din Târgoviște”, ne-au precizat coordonatorii locali ai proiectului: profesorii Mariana Brătescu, Nicoleta Panait, Emanuela Stănescu și Iuliana Mendeleac de la Școala Gimnazială din Valea Lungă – Cricov.

Mădălina Zamfir

proiect valea lunga 3

proiect valea lunga 1

Adaugă un Comentariu

*