Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: 8.000 de sticle cu apă plată pentru locuitorii din Aninoasa

DÂMBOVIŢA: 8.000 de sticle cu apă plată pentru locuitorii din Aninoasa 

apa aninoasa 2

Agitaţie astăzi pe străzile din comuna Aninoasa. Crucea Roşie, Jandarmeria, Armata şi reprezentanţii autorităţilor locale au umblat din poartă-n poartă pentru a împărţi localnicilor apă şi a-i informa direct să nu consume apă din reţeaua publică, întrucât riscul îmbolnăvirii nu a dispărut.

Din câte ne-a declarat Gheorghe Popescu – directorul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, cele 8.000 de sticle de apă plată distribuite astăzi cetăţenilor au fost achiziţionate de către Compania de Apă. Acţiunea de distribuite apă potabilă va continua şi în următoarele două zile. Pentru consumul în gospodărie, autorităţile au adus la Aninoasa mai multe cisterne cu apă potabilă.

apa aninoasa

Oamenii sunt hotărâţi să ceară daune morale

La faţa locului, am aflat că sunt deja mai multe familii care intenţionează să deschidă procese Companiei de Apă şi să solicite daune morale.

De cealaltă parte, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a anunţat că, prin intermediul Primăriei Aninoasa, va lua legătura cu persoanele afectate, în vederea sprijinirii acestora.

„Oamenii au tot dreptul să fie profund indignați, de aceea Compania de Apă își asumă răspunderea și este alături de cei care au avut de suferit. S-au dispus măsuri de refacere a procedurilor și reorganizarea activității de monitorizare a calității apei, a schemelor de rețele de apă astfel încât să nu se mai poată repeta o situație profund regretabilă ca cea de la Aninoasa.

apa aninoasa 1

Până la finalizarea cercetărilor s-a dispus suspendarea din activitate pentru stabilirea răspunderii a Directorului Producție Calitate ing. PAVEL BABEU, a șefului Laboratorului Apă Potabilă chimist ADA CONSTANTINESCU, a șefului Serviciului Calitatea Mediului, Calitatea Apei, Asigurarea Calității ing. NĂSTASE GABRIELA, a șefului Serviciului Producție – Dispecerat ing. CRISTIAN CUCU. Directorul General dr. ing. Dorin Staicu a anunțat Consiliul de Administrație că este de acord să își depună mandatul, dacă în urma finalizării analizei întreprinse de cele două comisii, se dovedește că este răspunzător de situația creată”, informează Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

cisterna apa gheorghe popescu

Adaugă un Comentariu

*