Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: 900 de persoane vulnerabile pe piaţa muncii au primit o şansă la o viaţă normală

DÂMBOVIŢA: 900 de persoane vulnerabile pe piaţa muncii au primit o şansă la o viaţă normală 

maria piciorus

Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa a implementat cu succes un proiect în beneficiul a 900 de persoane fără loc de muncă din Regiunile Sud Muntenia, Sud Est, Centru, Nord Vest şi Sud Vest. Grupul ţintă a fost constituit din persoane cu dizabilităţi, pesoane de etnie romă şi tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

Potrivit managerului de proiect, s-au organizat 40 de cursuri de formare profesională, repartizate în toate regiunile de dezvoltare cuprinse în proiect, în meseriile solicitate de potenţialii angajatori: lucrător în comerţ, agent de curăţenie, confecţioner articole textile, lucrător finisor în construcţii, operator calculator, măcelar, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, cameristă, lucrător tâmplărie, manager de proiect. Maria Picioruş este convinsă că beneficiarii şi-au schimbat mentalitatea asupra vieţii, au primit imboldul de care aveau nevoie pentru a se integra în societate, întrucât fiecare a fost liber să aleagă dacă participă la cursuri, dar şi meseria în care vrea să se specializeze.

Proiectul „Şansă la o viaţă normală! – Măsuri active integrate în vederea integrării/reintegrării pe piaţa muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile” a fost implementat începând cu data de 23 aprilie 2014, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Adaugă un Comentariu

*