Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: A fost deblocat şantierul de la Grădiniţa nr. 9 Târgovişte

DÂMBOVIŢA: A fost deblocat şantierul de la Grădiniţa nr. 9 Târgovişte 

santier gradinita 9 - 1

Astăzi, au fost reluate lucrările pe şantierul deschis la Grădiniţa nr. 9 din Târgovişte. Proiectul a fost demarat în 2008, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, şi abandonat în 2009. După 7 ani, Primăria Târgovişte a reuşit să găsească o nouă sursă de finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Investiţia este una absolut necesară, având în vedere că instituţia de învăţământ preşcolar este cea mai aglomerată din municipiu.

În acest moment, din cauza lipsei spaţiului, copiii servesc masa în două schimburi. Valoarea lucrărilor ce trebuie executate se cifrează la aproximativ 700.000 lei (7 miliarde lei vechi) şi vor fi definitivate în această toamnă, promite primarul interimar Cristian Daniel Stan.

santier gradinita 9 - 3

„Este o grădiniţă care oferă servicii educaţionale foarte bune, este foarte căutată şi avea nevoie de spaţiu. Clădirea ce se construieşte are o suprafaţă utilă desfăşurată de aproximativ 600 mp, P+1. Vor fi 4 săli de clasă, fiecare cu vestiare şi grupuri sanitare. Vom face şi o mansardă. Pentru început, va fi loc de depozitare, urmând să amenajăm în viitor o sală de clasă”, a explicat Cristian Daniel Stan.

Primăria Târgovişte urmează să construiască şi un culoar de legătură între c ele două corpuri de clădire de la Grădiniţa nr. 9 (vechi şi nou), astfel încât să se asigure o bună funcţionalitate şi să nu existe probleme în ceea ce priveşte avizarea.

santier gradinita 9 - 2

Adaugă un Comentariu

*