Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: A început „Târgul ofertelor educaţionale” pentru elevii de clasa a VIII-a

DÂMBOVIŢA: A început „Târgul ofertelor educaţionale” pentru elevii de clasa a VIII-a 

targ oferte educationale 2017 - 1

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a organizat, astăzi – 8 mai 2017, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, deschiderea oficială a „Târgului ofertelor educaţionale”, eveniment-suport pentru elevii de clasa a VIII-a şi părinţilor acestora. Astfel de acţiuni urmează să se deruleze în perioada următoare şi în alte oraşe din judeţ, cu participarea reprezentanţilor unităţilor de învăţământ liceal din zona arondată.

„Este o tradiţie de mulţi ani ca toate liceele din judeţ să prezinte pentru viitorii absolvenţii ai claselor a VIII-a. Avem în sală prezente toate liceele din judeţ, cu precizarea că, în zilele următoare, o parte dintre ele îşi vor face cunoscută oferta şi în zona de interes. Suntem conştienţi de faptul că este puţin probabil ca un elev din Târgovişte sau din Titu să vrea să meargă la Liceu de la Fieni. Asta nu înseamnă că Liceul de la Fieni nu este foarte bun! Prin urmare, vor rămâne în acest spaţiu liceele care au adresabilitate către şcolile din municipiul Târgovişte şi împrejurimi.

targ oferte educationale 2017 - 2

Începând de astăzi, fiecare elev de clasa a VIII-a poate intra în posesia «Ghidului Admiterii», acolo unde va vedea ce i se potriveşte cel mai bine, la fiecare liceu ce locuri sunt, ce trebuie să facă în perioada următoare, pentru că am intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte calendarul admiterii. E bine să vă informaţi, pentru că fiecare liceu vă prezintă aici tot ce are mai bun. Comparaţi şi alegiţi. Toată săptămâna vom avea această sală la dispoziţie pentru acest tip de activitate”, a explicat prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

VEZI AICI GHIDUL ADMITERII LA LICEU

Prof. Gabriela Istrate – inspector şcolar general adjunct le-a recomandat copiilor să continue pregătirea, pentru a obţine o medie bună la evaluarea naţională, astfel încât să poată accede la liceul pe care şi-l doresc. De asemenea, le-a explicat de ce trebuie să fie foarte atenţi atunci când vor completa formularele de înscriere.

targ oferte educationale 2017 - 3

„Pentru anul şcolar 2017-2018, am avut în vedere ca oferta educaţională să fie echilibrată şi în număr relativ egal să vă oferim clase de liceu teoretic, dar şi liceu tehnologic sau liceu vocaţional sau şcoală profesională, ceea ce înseamnă că fiecare dintre viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a trebuie să-şi cunoască foarte bine resursele, potenţialul şi perspectivele. Când mergeţi la standurile de prezentare, puneţi întrebări colegilor mai mari despre acel liceu, cu ce se recomandă, care îi sunt punctele forte, pentru a vedea în ce măsură corespunde nivelului nostru de aşteptare. De asemenea, trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când veţi completa acele formulare, acele fişe de înscriere, fiindcă uneori, din neatenţie în completarea acelor coduri, ajung copii de la Găeşti să intre la liceu la Moreni şi mai greu se reglează după ce se aprobă această admitere computerizată”, a precizat prof. Gabriela Istrate.

La rândul său, prof. Cristina Stroe, de săptămâna trecută al doilea inspector şcolar general adjunct la ISJ Dâmboviţa, le-a urat elevilor de clasa a VIII-a mult succes la examenul care îi aşteaptă.

„Sper ca «Târgul ofertelor educaţionale» să vă ajute să vă alegeţi direcţia care să răspundă cel mai bine nevoilor, aşteptărilor şi intereselor voastre, să aveţi un parcurs şcolar şi profesional aşa cum aţi visat voi şi părinţii voştri. Succes!”.

În cadrul „Târgului ofertelor educaţionale”, Liceul Auto şi Liceul Nicolae Mihăescu au venit cu ofertă de şcolarizare comună, având în vedere că s-a aprobat deja fuzionarea celor două unităţi de învăţământ din municipiul Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*