Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Acţiunea de ecologizare a UNPR, bună dar nu suficientă! Locatarii din Micro XI sunt supăraţi pe Primăria Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Acţiunea de ecologizare a UNPR, bună dar nu suficientă! Locatarii din Micro XI sunt supăraţi pe Primăria Târgovişte 

ecologizare micro XI 7

Aproximativ 50 de tineri UNPR-işti târgovişteni s-au înarmat şi astăzi cu lopeţi, var, vopseluri, mături, saci menajeri şi o cositoare electrică şi au pornit să ecologizeze părculeţul de pe strada Vlad Ţepeş din Microraionul XI. Iniţiativa acestora, care, iată, a împlinit patru săptămâni de viaţă, a încins spiritele în cartier. Locatarii din Zona Hală, crezând că sunt trimişi de municipalitate, au început să le reproşeze de ce nu au venit mai devreme, că a ajuns să-i mănânce şerpii pe lângă blocuri, atât este de mare iarba!

„Nu este un gard viu toaletat, nu e o bălărie tăiată. O să ajungem să ne mănânce şerpii lângă bloc. De când a luat PSD-ul conducerea Primăriei, nu a venit nimeni în zona noastră. Au fost doar pe străzile principale. Când erau ăilalţi veneau şi de trei ori pe săptămână. Acum, nu. Abia ne-au adus o maşină de nisip, după ce a făcut lumea gălăgie că-şi rupeau copiii gâtul în parcul de joacă”, striga, revoltat, un cetăţean aflat pe partea cealaltă a străzii.

„De ce nu ia nimeni nicio măsură cu proprietarii de câini, care vin şi îi plimbă zi de zi în parcul de joacă al copiilor? Ar trebui să fie obligaţi să strângă fecalele câinelui în punguţă, frumos, nu să stea copiii cu nasul în ele. La noi, Primăria nu vede decât să ia impozite şi taxe. Altceva, nu vede”, l-a completat un vecin.

ecologizare micro XI 6După ce s-au lămurit că tinerii sunt voluntari, oamenii şi-au schimbat tonalitatea şi i-au felicitat. Le-au atras însă şi atenţia să nu uite de unde au plecat, atunci când vor deveni mari politicieni.

„Toţi târgoviştenii ar trebui să se alăture acestei acţiuni, fiindcă este pentru binele copiilor noştri, este pentru binele nostru, al tuturor”.

Bogdan Caba – preşedintele Organizaţiei de Tineret UNPR Târgovişte ne-a declarat că vor continua să se mobilizeze, săptămână de săptămână, astfel încât să acopere un perimetru cât mai larg din municipiul Târgovişte. S-a început cu parcurile de joacă pentru copii, însă în etapa a doua vor fi abordate… focarele de infecţie, adică acele zone în care gunoaiele colcăie de ani de zile.

„Târgoviştenii au fost în general receptivi, dar, cum aţi văzut, ne-au primit şi urât, ne-au făcut hoţi. Noi suntem tineri până în 35 de ani şi sperăm să schimbăm această mentalitate, iar politicienii să nu mai fie numiţi hoţi”, a punctat Bogdan Caba.

La rândul său, Dragoş Pavel – vicepreşedintele UNPR Târgovişte a profitat de prezenţa reprezentanţilor mass-media pentru a lansa, din nou, un apel către târgovişteni, să se implice şi ei în această campanie de ecologizare. Deocamdată, şi în Micro XI, ca şi în celelalte zone în care au acţionat zilele trecute, li s-au alăturat copiii. Ca să-i stimuleze şi pe viitor, astăzi, tinerii UNPR-işti le-au împărţit acestora diplome şi brăţări.

„Lucrurile se mişcă în bine şi sperăm ca oraşul Târgovişte să arate din ce în ce mai curat, iar noi, cu toţii, să trăim într-un mediu mai sănătos. Este ceea ce ne-am propus să facem”, a concluzionat Dragoş Pavel.

ecologizare micro XI 10 ecologizare micro XI 1 ecologizare micro XI 2 ecologizare micro XI 9 ecologizare micro XI 4 ecologizare micro XI 5 ecologizare micro XI 8 ecologizare micro XI 3

Adaugă un Comentariu

*