Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Activităţi educative şi filantropice organizate de Arhiepiscopia Târgoviştei

DÂMBOVIŢA: Activităţi educative şi filantropice organizate de Arhiepiscopia Târgoviştei 

premii biserica vulcana pandele

Arhiepiscopia Târgoviştei este o prezenţă activă în procesul instructiv-educativ al tinerei generaţii, preoţii din judeţ desfăşurând periodic acţiuni menite să le insufle elevilor iubirea faţă de semeni şi nevoia de cunoaştere. De asemenea, nu lipsesc campaniile de într-ajutorare.

La Titu, preotul Radu Nicolae Stan, profesor de religie la Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion, a organizat, pentru un grup de tineri din această instituţie de învăţământ, o vizită de documentare la Penitenciarul Jilava, Fortul 13, locul unde au pătimit mulți mărturisitori ai credinței în perioada regimului comunist. Adolescenţii au împărtăşit apoi momente din experienţa lor în cadrul unei activităţi organizate la liceu.

conferinta biserica titu

La Vulcana Pandele, preoţii Haralambie Bănescu şi Aurelian Bucur i-au premiat, împreună cu profesoara de religie Magdalena Ilie, pe elevii din clasele primare, pentru rezultatele deosebite obţinute la disciplina Religie. Copiii au primit diplome, iconiţe şi cărţi.

daruri biserica centru razvadLa Răzvad, beneficiarii Centrului educativ pentru copii săraci au primit jocuri şi articole de papetărie. Acţiunea, organizată de parohiile Răzvadul de Sus, Gorgota, Răzvadul de Jos, Manga, Pucheni și Pietrari I, se doreşte a fi un exemplu pe care să-l urmeze cât mai mulţi dâmboviţeni.

cursuri arhiepiscopieŞi tot ca mărturie a implicării bisericii în comunitate, la Centrul Social Creştin din Târgovişte, s-au organizat cursuri de sprijinire a persoanelor care au avut de suferit în urma unor traume şi urmează a se constitui grupuri de suport.

Adaugă un Comentariu

*