Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Actorii târgovişteni au cucerit publicul din Lisabona

DÂMBOVIŢA: Actorii târgovişteni au cucerit publicul din Lisabona 

ranin si boriga

S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Cultural Român. Spectacolul „Bacantele” oferit publicului portughez a fost extrem de bine primit, iar numele Târgoviştei şi cel al României vor rămâne multă vreme de aici înainte pe buzele iubitorilor de artă din Lisabona, una dintre cele mai evoluate capitale europene.

teatru gabriel boriga

Pentru primarul Gabriel Boriga, care a însoţit delegaţia Teatrului Municipal Tony Bulandra, aplauzele de la finalul reprezentaţiei au constituit cea mai mare răsplată pe care ar putea-o primi un edil pentru politica culturală pe care o pune în practică într-un oraş.

„Impresiile pe care le-am luat de la cei prezenți acolo, și mă refer la ambasadorul României în Portugalia și la familia acestuia, la directorul Institutului Cultural Român de acolo, la directorul Teatrului Național din Lisabona și multe alte personalități ale vieții sociale, culturale, administrative și politice, mă fac să cred că suntem pe un drum bun și când spun suntem mă refer la o echipă care mult timp de aici încolo își va face treaba cât mai bine pentru ca numele Târgoviștei, numele județului Dâmbovița, numele României, dar mai ales numele Teatrului Tony Bulandra să fie privite cu respect”, a mărturisit Gabriel Boriga.

Regizorul Mihai Constantin Ranin – directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra – a ţinut să precizeze că, de acum înainte, actorii târgovişteni vor avea permanent uşa deschisă la Lisabona. De astfel, Teatrul Tony Bulandra a fost singurul din România care a fost invitat să joace la Lisabona.

bacantele bacantele 1

Adaugă un Comentariu

*