Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Acuzaţii grave în CLM Târgovişte! Un politician ar şantaja Asociaţia Valleriana!

DÂMBOVIŢA: Acuzaţii grave în CLM Târgovişte! Un politician ar şantaja Asociaţia Valleriana! 

CLM Targoviste

În şedinţa de Consiliu Local Municipal Târgovişte de astăzi, 26 ianuarie 2016, s-au petrecut lucruri ciudate. Liberalii s-au abţinut de la votarea unui proiect pe care, istoric, ei, pe vremea când era în floare PDL-ul, l-au sprijinit necondiţionat, anume concesionarea clădirilor care alcătuiau odată fostul spital de pneumologie şi pshiatrie Mănăstirea Dealu.

În 2013, Complexul de clădiri a fost preluat în concesionare gratuită, pe 49 de ani, de Asociaţia Valleriana, asta după ce înainte se dăduse greş cu o fundaţie de prin Piatra Neamţ, care nu a fost capabilă să pună în practică ceea ce îşi propusese.

Cei de la Valleriana au spus că vor deschide în fosta şcoală de ofiţeri de la Mănăstirea Dealu un spital de geriatrie. Numai că, nu s-au înscris în termene pentru realizarea obiectivelor dorite. Aşa că au venit în Consiliul Local să mai ceară o păsuire de doi ani pentru a construi un spital în toată regula, cu secţii multiple, ceva ce nu mai există în Europa.

De la început, s-a simţit reticenţa liberalilor în acordarea unui vot pozitiv. Mirela Ivaşcu – reprezentanta Asociaţiei Valleriana a prins din zbor acest lucru şi, în public, a afirmat că, un om politic i-ar fi solicitat să se asocieze cu el dacă vrea să aibă câştig în consiliu.

Mirela Ivaşcu - reprezentanta Asociaţiei Valleriana

Mirela Ivaşcu – reprezentanta Asociaţiei Valleriana

Cătălin Rădulescu, când a auzit aşa ceva, a sărit ca ars. A rugat-o pe reprezentanta Asociaţiei Valleriana să spună despre cine este vorba, chestiunea fiind extrem de gravă şi ar trebui să intervină organele de anchetă.

Mirela Ivaşcu a tăcut la acest capitol, dar şi-a susţinut în continuare cauza, spunând că este nevoie de încă o perioadă de păsuire întrucât în legislaţia medicală au interveni modificări şi este obligată să pună bazele unui spital în toată regula. Mai mult, doreşte să se ocupe la Mânăstirea Dealu de cercetarea medicală şi pregătirea cadrelor medii şi superioare.

Consilierul Tudorică Răducanu, aşa cum procedează de obicei când este vorba de investitori, de crearea de locuri de muncă, de faima municipiului, le-a atras atenţia colegilor săi că nu ar trebui să se împotrivească unui astfel de demers. Tudorică Răducanu a felicitat-o pe Mirela Ivaşcu pentru curajul pe care l-a avut când a pornit un asemenea proiect.

„Aici, nu trebuie să gândim politic, trebuie să ne gândim la oraşul ăsta, la dezvoltarea lui”, a spus Răducanu.

Consilierul Lucian Enache, de la PNL, care s-a catalogat singur „cârcotaşul de serviciu”, şi-a arătat nemulţumirea vizavi de modul cum au evoluat lucrurile la investiţia Valleriana de la Mănăstirea Dealu. A afirmat că au trecut trei ani şi acolo nu s-a făcut nimic. Ba mai mult, arhitectul Enache a povestit colegilor că a fost pe deal şi, în afară de faptul că au fost tăiaţi copacii care străjuiau aleile, nu se vede nimic altceva.

Doctorul Claudiu Dumitrescu, chiar dacă este liberal, a încălcat disciplina de partid şi a declarat că un asemenea proiect nu trebuie blocat. Şeful de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa nu a fost de acord cu propunerea colegului său Honorius Moţoc de a se amâna o săptămână aprobarea proiectului, timp în care o comisie stabilită de Consiliul Local să inventarieze ce s-a realizat până acum la Mănăstirea Dealu de către Asociaţia Valleriana.

Claudiu Dumitrescu a încercat să-şi convingă în primul rând colegii de partid că proiectul trebuie să meargă mai departe şi că astfel de verificări pot fi făcute oricând, fără amânarea deciziei.

Tudorică Răducanu, observând reticenţa liberalilor, s-a înfuriat efectiv.

„Ştie cineva de la masa asta ce înseamnă o investiţie? Eu îi încurajez pe toţi agenţii economici care vor să facă ceva”, a tunat Răducanu.

S-a trecut la vot. Proiectul nu a fost adoptat. Au votat pentru consilierii PSD, iar liberalii, cu excepţia doctorului Claudiu Dumitrescu, s-au abţinut.

La final, un ales social-democrat a spus: „Lasă, indiferent de cum aţi votat, tot nu se va asocia Valleriana cu cine voiaţi”.

Poate, până la urmă, vom afla cine este persoana care doreşte să se asocieze cu Valleriana şi care, după cum s-a spus în şedinţă, ar avea oarece putere asupra unei părţi din Consiliul Local Târgovişte.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Acuzaţii grave în CLM Târgovişte! Un politician ar şantaja Asociaţia Valleriana!

 1. Enache Lucian

  Daca ” carcotasul de serviciu” inseamna ca sunt „angajatul” cuiva cele spuse de mine sunt denaturate.Am spus ca sunt un carcotas batran. Daca se tine cont ca PNL-ul Bratienilor in Consiliul Targoviste a fos tot timpul in opozitie atunci da ma simt onorat sa fiu „carcotasul de serviciu” Ca urmare a carcotelilor mele s-a stipulat in HCL -ul de comodat ca investitia se va finaliza in doi ani si de atunci s-a decalat cu doi ani acum urma sa se decaleze inca odata.Nu s-a respectat contractul care prevedea ca se va raporta anual modul de realizare a investitiei si modul de valorificare de catre primarie a lemnului si confectiilor metalice recuperate. Oricum pana la reautorizarea lucrarilor din incinta investitia nu poate continua

   
 2. moshu49

  dincolo de acuzații, care par mai mult politicianiste (are școală pesedistă cucoana, știe cum și cu ce să atace!), dacă timp de 3 (trei!) ani nu a făcut nimic din ce s-a angajat, ce încredere să ai cînd vine și plusează pentru un termen chiar mai scurt?
  de ce nu sesizează pe cei în drept să ancheteze?
  de ce în CLM nu i s-a cerut să dea socoteală de cele făcute/nefăcute în cei trei ani?
  ne jucăm dea investitorul?
  slabi consilieri, eu o pofteam afară și-i luam jucăria! :(

   

Adaugă un Comentariu

*