Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Administraţia din comuna Tătărani derulează investiţii în infrastructură, cultură şi educaţie

DÂMBOVIŢA: Administraţia din comuna Tătărani derulează investiţii în infrastructură, cultură şi educaţie 

investitii tatarani 1

La Tătărani se investeşte în ritm susţinut. Prioritare pentru administraţia publică locală au fost drumurile comunale şi străzile interioare, şcolile, grădiniţele, căminele culturale şi bisericile. Lucrările de reabilitare şi modernizare a acestor obiective de importanţă vitală pentru comunitate au fost derulate prin fonduri europene, de la bugetul local sau prin sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

investitii tatarani 3

Instituţiile de învăţământ de pe teritoriul localităţii au beneficiat de sume importante, care au fost folosite pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi pentru crearea unui ambient civilizat, în ton cu normele europene. Şcoala din satul de centru, Tătărani, dispune acum de clase moderne, mobilier adecvat, grupuri sanitare cu apă caldă şi rece. De asemenea, încălzirea instituţiei se face în sistem centralizat, vechile sobe cu lemn fiind eliminate. Curtea interioară a şcolii va fi refăcută pentru ca elevii să poată desfăşura activităţi sportive în condiţii bune. Se va turna beton sau asfalt, urmând ca ulterior să se marcheze terenurile de sport.

Colaborarea dintre primărie şi şcoală este una deosebită, bazată pe conlucrare şi comunicare. Ca un fapt inedit, la şcoala din satul Căprioru a fost refăcută de la zero magazia de lemne, nu de cine ştie ce echipă de meseriaşi, ci chiar de către viceprimarul comunei. Mai multe zile la rând, Ion Cârstina, îmbrăcat la salopetă şi cu uneltele de tâmplărie la îndemână, a trudit cu plăcere pentru binele şcolii. Tot viceprimarul se ocupă, atunci când este nevoie, şi de instalaţia electrică a unităţii. Mai repară o priză, un întrerupător, schimbă becurile sau tuburile fluorescente arse.

investitii tatarani 2

De la şcoală trecem la căminele culturale. Constantin Pătru, primarul de la Tătărani, se arată deosebit de încântat de instituţia de cultură din satul Gheboieni, care se află în faza de reabilitare, modernizare şi reamenajare interioară. Edilul spune cu mândrie că, la final, va ieşi nu un cămin cultural, ci o adevărată casă de cultură, ce poate rivaliza orice instituţie de profil de pe Valea Dâmboiviţei. În afară de activităţile cultural-artistice şi de divertisment, aici vor putea fi organizate şi evenimentele de familie, nunţi şi botezuri, plus diferite aniversări. De o unitate culturală pusă la punct vor beneficia şi locuitorii satului Priboiu. Acum se lucrează la ultimele retuşuri, urmând să fie realizată recepţia finală.

Bisericile din comună au fost, de asemenea, ajutate financiar de administraţia publică locală, în 2015 cheltuindu-se 20.000 de lei. Banii au fost împărţiţi în mod egal celor patru parohii şi au fost folosiţi pentru nevoile administrative. Despre drumuri şi alte investiţii vom scrie cu altă ocazie.

investitii tatarani 4

Adaugă un Comentariu

*