Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Administraţia din Răcari ştie să acceseze fonduri şi construieşte pentru viitor!

DÂMBOVIŢA: Administraţia din Răcari ştie să acceseze fonduri şi construieşte pentru viitor! 

investitii racari 10

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, însoţit de senatorul Valentin Calcan, deputatul Ionuţ Săvoiu şi consilierul judeţean Cornel Ştefan, a efectuat o vizită de lucru la Răcari, localitate administrată de primarul PNL Marius Caraveţeanu.

Mulţi au spus că, după această incursiune a preşedintelui PSD la Răcari, Caraveţeanu va fi suspicionat şi mai mult de conducerea PNL de reapropiere de social-democraţie. Adrian Ţuţuianu a afirmat la Răcari, vrând de fapt să-i răspundă lui Iulian Vladu, că se află în bune relaţii de colaborare cu mai mulţi primari PNL din judeţ care sunt sprijiniţi în dezvoltarea unor proiecte locale. A şi exemplificat cu Teodora Anghelescu de la Bezdead şi Lucian Andrei, edilul de la Petreşti.

investitii racari 2

Scopul vizitei la Răcari a fost, până la urmă, acela de a trece în revistă o serie de lucrări de interes public realizate sau aflate în stadiu de execuţie, prin fonduri de la bugetul primăriei, Consiliul Judeţean sau primite de la Guvern.

Marius Caraveţeanu, edilul oraşului, pe lângă deplasările la şcoala de la Gherghani, dispensarele de la Răcari şi Colacu, la segmentele de drum aflate în curs de reabilitare prin asociere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, a vrut să-l ducă pe şeful judeţului să vadă şi o serie de zone cu probleme ale localităţii. De pidă, drumurile judeţene care asigură comunicarea între Mavrodin, Colacu, Săbieşti, Stăneşti şi Bălăneşti au nevoie urgentă de un program de premodernizare.

Peste pârul Colentina autorităţile locale şi-au propus să construiască un pod nou, întrucât cel existent nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Finanţarea lucrărilor va fi asigurată de Guvern, pe HG 28.

investitii racari 6

La Bălăneşti, Primăria Răcari a demarat lucrările de construcţie a unui sediu administrativ care va avea în componenţă un cabinet medical, punct farmaceutic, birou reprezentant primărie şi o sală de întâlniri cu cetăţenii.

Adrian Ţuţuianu şi ceilalţi invitaţi au mers şi la sediul APIA Răcari unde au purtat o dicuţie cu funcţionarii care îşi desfăşoară activitatea în acest centru ce deserveşte agricultorii din partea de sud a judeţului.

Ultima oprire, la parcul fotovoltaic, investiţie privată, cel mai mare din judeţ până în momentul de faţă.

Revenind la obiectivele socio-edilitare de la Răcari, aflate în stadiu de şantier, de departe, Şcoala Ghergani reprezintă cea mai mare realizare. Edificiu modern, cu o arhitectură originală, bine compartimentată, cu săli largi şi luminoase, teren de sport sintetic, sală de sport acoperită, instituţia de învăţământ va fi finalizată în circa o lună de zile. Cel puţin, aceasta este dorinţa primarului Marius Caraveţeanu.

Lucrările, demarate în 2010, întrerupte în 2013, fiindcă falimentase firma constructoare, au fost reluate în martie 2015. Activitatea s-a desfăşurat în ritm susţinut, cererile de rambursare a lucrărilor, după cum ne-a spus primarul, realizându-se în mai puţin de 60 de zile. Valoarea totală a proiectului se ridică la 9.177.112 lei şi se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

investitii racari 5 investitii racari 3 investitii racari 4 investitii racari 8 investitii racari 7 investitii racari 9 investitii racari 1

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Administraţia din Răcari ştie să acceseze fonduri şi construieşte pentru viitor!

 1. liv

  Primarul Marius Caraveteanu al orasului Racari nu este doar un bun gospodar dar si un iubitor de animale- asta e diferenta intre acesta si primarul targovistean.
  Omul sfinteste locul si Dumnezeu ii ajuta celui caruia ii pasa de cetatenii urbei pe care o pastoreste, cu iubire, cu omenie si cu multa harnicie.
  Felicitari!

   
 2. liv 2

  E interesant de aflat de ce toti au casti de protectie albe si doar un nenea….galbena! Daca a urmarit sa sara-n ochi, a reusit.

   

Adaugă un Comentariu

*