Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Administraţia Iacobuţă scoate la lumină oraşul Găeşti, accesând fondurile europene

DÂMBOVIŢA: Administraţia Iacobuţă scoate la lumină oraşul Găeşti, accesând fondurile europene 

gaesti 3

Găeştiul a apucat-o pe drumul cel bun. Acest fapt este de-a dreptul vizibil, pornind de la proiectul care, după ce a fost abandonat de firmele fraudatoare, este pus din nou pe tapet şi cu speranţe de realizare clară – „Extinderea reţelei de canalizare menajeră pe o distanţă de circa 25,26 km”. A doua licitaţie a fost câştigată de o firmă din judeţul Argeş, care promite că nu va lăsa lucrurile neterminate, aşa cum au procedat Vel Service şi Confort din Timişoara.

După cum au subliniat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi primarul oraşului, Dan Iacobuţă, în momentul semnării contractului, la Găeşti, se vor construi opt staţii de pompare a apei uzate, va fi reabilitată conducta de refulare de la staţia de pompare existentă care are o lungime de 3,9 km.

gaesti 4

„Să sperăm că nu vom întâmpina nici un fel de probleme în implementarea acestui proiect care necesită o implicare deosebită din partea firmei constructoare, pentru că, 31 decembrie 2015, este termenul maxim, şi, dacă nu-l finalizăm, consecinţele financiare negative vor fi preluate în integralitate de Compania de Apă”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Primarul Iacobuţă este optimist, fiind convins că proiectul, absolut necesar pentru îmbunătăţirea vieţii găeştenilor, va fi încheiat la timp.

„Dacă reuşim şi cu acest proiect, realizăm în mare parte canalizarea din oraşul nostru ce vine în întâmpinarea cetăţenilor care doresc să beneficieze de servicii civilizate de apă şi de canalizare. Am început şi pe partea de apă, unde avem o problemă cu puţurile vechi, cu un sistem de tratare învechit. Sunt în construcţie cinci puţuri noi şi reţele de aducţiune. Vrem ca, până la finele anului 2015, să nu mai avem probleme cu apa”, ne-a declarat Dan Iacobuţă.

La Găeşti se mai lucrează intens şi la staţia de epurare, şi pentru modernizarea spitalului.

„În curând, vor demara lucrările şi la Colegiul Vladimir Streinu. Vom construi o sală de sport modernă, laboratoare, sălile de clasă vor fi reabilitate. Valoarea acestui proiect este de 8 milioane de lei”, a precizat spus primarul Dan Iacobuţă.

gaesti 2 gaesti 1

Adaugă un Comentariu

*