Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Administraţia municipiului Târgovişte vine în sprijinul micuţilor bătuţi de soartă

DÂMBOVIŢA: Administraţia municipiului Târgovişte vine în sprijinul micuţilor bătuţi de soartă 

consiliul local tgv ian. 2014 - 1

Copiii cu autism şi sindrom down domiciliaţi în municipiul Târgovişte, dar şi cei din celelalte localităţi dâmboviţene care învaţă în instituţii şcolare din Târgovişte, se vor bucura de sprijinul administraţiei locale, care doreşte să înfiinţeze pentru ei un centru special, unde să li se asigure servicii de consiliere şi de terapie de specialitate.

„Prin înfiinţarea acestui centru ne propunem să asigurăm promovarea şi protejarea drepturilor copilului cu autism şi down şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor”, a precizat Cristian Stan, liderul grupului de consilieri PSD – iniţiatorii proiectului de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local Târgovişte din 28 februarie.

Centrul ar urma să fie deservit de 16 angajaţi, iar capacitatea maximă va fi de 30 de locuri pentru copiii cu autism şi 20 de locuri pentru cei cu down.

Un alt proiect social supus analizei aleşilor târgovişteni priveşte demararea procedurilor pentru înfiinţarea unui centru de servicii educaţionale pentru copiii din Cartierul Romlux. De asemenea, 200 de părinţi urmează să beneficieze de servicii de consiliere, planning familial şi educaţie sanitară. Proiectul se va materializa prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

Adaugă un Comentariu

*